To εξώφυλλο του Time για το μακελειό στο Τέξας

 To εξώφυλλο του Time για το μακελειό στο Τέξας

«Αρκετά». Αυτός είναι ο τίτλος στο νέο του εξώφυλλο, μετά από το μακελειό στο Τέξας, όπου 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν, όταν νεαρός άνδρας εισέβαλε με όπλο στο σχολείο τους.

Στο εξώφυλλο, το περιοδικό καταγράφει περιοχές που έχουν σημειωθεί αιματηρές επιθέσεις και διερωτάται: «Πότε θα κάνουμε κάτι;».

Η λέξη «Αρκετά» και το ερώτημα που απευθύνει το περιοδικό σχηματίζουν ένα σφυρί, αποτυπώνοντας την ανάγκη για δράση. Σύμφωνα, με το  περιοδικό 27 επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος σε σχολεία.

«Σίγουρα οι σκέψεις και οι προσευχές κάθε άλλο παρά επαρκούν σε αυτό το ρεκόρ, που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν φτάνει», έγραψε ο Edward Felsenthal, επικεφαλής του Time. 

Στο κείμενο που συνοδεύει το εξώφυλλο, ο Felsenthal αναφέρεται στη λέξη «αρκετά», που χρησιμοποίησε ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, θυμίζοντας ότι το περιοδικό την έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές, προκειμένου να εκφράσει την οργή του για τις αιματηρές επιθέσεις.

 

«Το μεγαλύτερο ερώτημα φυσικά, πολύ πιο σημαντικό από το ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε, είναι τι κάνουμε ως κοινωνία. Το σχήμα σφυριού που σχηματίζεται από τη συγκεκριμένη λέξη στο νέο μας εξώφυλλο έχει σκοπό να υποδηλώσει την ανάγκη για δράση», τονίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι, «οι Αμερικανοί ζητούν ελέγχους και την απαγόρευση αγοράς όπλων από άτομα με ψυχικές ασθένειες».

Σχετικά Άρθρα