Σοβαρά τραυματισμένος ο φοιτητής από την επίθεση των ΜΑΤ – Απώλεια ακοής, ράμματα στο κεφάλι σπασμένα δόντια – Θυελλώδεις αντιδράσεις

 Σοβαρά τραυματισμένος ο φοιτητής από την επίθεση των ΜΑΤ – Απώλεια ακοής, ράμματα στο κεφάλι σπασμένα δόντια – Θυελλώδεις αντιδράσεις

Δυσοίωνα είναι τα νέα για τον φοιτητή ο οποίος χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και την επίθεση των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έχει απώλεια ακοής με τους γιατρούς του Ιπποκράτειου να μην μπορούν να απαντήσουν αν είναι πρόσκαιρη ή μόνιμη. Παράλληλα επεσήμαναν ότι στον φοιτητή έγιναν ράμματα στο κεφάλι ενώ έχει και σπασμένα δόντια.

Ο φοιτητής τραυματίστηκε πιθανόν από χειροβομβίδα κρότου λάμψης όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές που διαδήλωναν κατά της συνεχούς αστυνομικής παρουσίας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους φοιτητές με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπαινοβγαίνουν μέσα στο ΑΠΘ και να φτάνουν μέχρι και τα αμφιθέατρα. Το βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης είναι ενδεικτικό της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς φοιτητές μπαίνουν στη σχολή για μάθημα και τους συνοδεύει ένας ΜΑΤατζής μέχρι το αμφιθέατρο!

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τη μόνιμη, πλέον, παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και διαδήλωναν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ασύλου.

Λίγο αργότερα οι αρχές του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι με απόφαση της Κοσμητόρισσας αναστέλλονται τα μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών, για σήμερα.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media καταγράφουν ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δεκάδες μασκοφόρους με σακίδια, μεγάλης ηλικίας που θα έφτανε για 2-3 πτυχία, να κινούνται μαζί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στους χώρους του πανεπιστημίου.

Η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια ανακοίνωσε τα εξής:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

  • «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στα πανεπιστήμια;», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει με αφορμή τον τραυματισμό ενός φοιτητή στο ΑΠΘ από δυνάμεις της Αστυνομίας:

«Μπροστά στα αδιέξοδα της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει το μόνο που ξέρει να κάνει κάθε αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική δύναμη. Αυξάνει την ένταση της καταστολής».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Έχοντας ζηλέψει την Τουρκία του Ερντογάν με την μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια κάνει ότι μπορεί για να πυροδοτήσει την ένταση. Ακυρώνει έτι ουσιαστικά κάθε έννοια ασφάλειας για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και συνολικά για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα σε άλλη μια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης – με ευθεία βολή – άλλος ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο φέροντας αιμάτωμα στο στόμα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και σε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο στα social media.

Η κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων, η κυβέρνηση της μαύρης και απλήρωτης εργασίας για την νεολαία, η κυβέρνηση του αυταρχισμού είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή!»

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη:

Μία ακόμα ημέρα ντροπής για το δημόσιο πανεπιστήμιο με αποκλειστική, εγκληματική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, της κ. Κεραμέως, του κ. Θεοδωρικάκου και της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Φοιτητής να κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος έπειτα από δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, με ρίψη σε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε νεκρούς για να σταματήσει η Κυβέρνηση με τις πλάτες της Πρυτανείας, να επιτίθεται καθημερινά σε φοιτητές και φοιτήτριες επιμένοντας στις ανόητες, επικίνδυνες και μη αποδεκτές ιδεοληψίες της;

Να μαζέψει εδώ και τώρα η Κυβέρνηση τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ και να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας για την διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε φοιτητή από δυνάμεις καταστολής εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Πρέπει να λογοδοτήσουν πια αυτοί που ακόμα και με τέτοιους τρόπους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα που αντιδρά στην απόλυτα αντιδραστική εισβολή της αστυνομίας εντός του δημοσίου πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα