Εξαφάνιση Θύμιου: Άκαρπες οι νέες έρευνες στον Πειραιά

 Εξαφάνιση Θύμιου: Άκαρπες οι νέες έρευνες στον Πειραιά

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με την εξαφάνιση του 39χρονου Θύμιου. Παραμένει αγνοούμενος από τις 4 Μαϊου, μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του…

Την ώρα που το θρίλερ της εξαφάνισης του Θύμιου Μπουγά κορυφώνεται, οι Αρχές κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για παρουσία του στον Πειραιά όμως η Αστυνομία μαζί με την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας συνεχίζουν τις έρευνες και στην περιοχή γύρω από το σπίτι του.
Ο συνήγορος της οικογένειας του 39χρονου, Βασίλης Νουλεζάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ τονίζει πως τις ερχόμενες ημέρες θα έρθει στον Πύργο προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Ο κ. Νουλέζας θέτει ακόμα θέμα ρατσισμού προς έναν άνθρωπο ΑμεΑ και απευθύνει έκκληση προς τον Θάνο Πλεύρη και την Δόμνα Μιχαηλίδου, εφόσον βρεθεί ο Θύμιος να μεριμνήσουν για να του εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω και εγώ στεναχωρηθεί, ανησυχήσει και συγκλονιστεί γι’ αυτόν τον συνάνθρωπό μας. Είναι αδιανόητο το 2022 σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και σε ένα κράτος δικαίου, ένας άνθρωπος εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού συμβάντος που υπέστη σωματική βλάβη, έχασε την γνάθο του και παραμορφώθηκε, να μην έχει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος, να μη λαμβάνει ούτε ένα επίδομα και να είναι θύμα μιας ‘’αγέλης λύκων’’ που τον τραμπουκίζουν και τον διαπομπεύουν.

Ο Θύμιος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και χρήζει προστασίας με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Έχασε την δουλειά του, έχασε τον κοινωνικό του περίγυρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Πύργο γιατί δεν άντεχε αυτή την κοινωνική διάκριση και αυτόν τον απίστευτο ρατσισμό που βίωσε.

Εύχομαι να είμαι καλά στην υγεία του, θα σταθώ στο πλευρό του μέχρι τέλους. Η αδελφή του εκφράζει την ανησυχία για την ζωή του, μήπως προβεί σε κάποια απονενοημένη πράξη γιατί η ψυχολογική καταρράκωση οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Θα ζητήσω δημόσια από τον υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη να μεριμνήσει ώστε να γίνει μια πρόσθετη χειρουργική επέμβαση εφόσον βρεθεί ο Θύμιος Μπουγάς ώστε να βελτιωθεί η υγεία και η καθημερινότητά του.

Η Αστυνομία γνώριζε, όμως υπήρξε αδιαφορία και αδράνεια με αποτέλεσμα αυτή τη δραματική εξέλιξη. Θα είμαι αύριο ή μεθαύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ψυχολογική και ηθική υποστήριξη από όλη την κοινωνία. Παρακαλώ την υφυπουργό Κοινωνική Πρόνοιας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να μεριμνήσει για ένα κοινωνικό επίδομα αλλά και για μια εργασία ώστε να εξισωθεί με όλες και να ενταχθεί ξανά στην κοινωνία ως ένας κανονικός άνθρωπος»

πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα