Πλεύρης: Ζήτησε εξηγήσεις από τους Διοικητές των ΥΠΕ  – ” Όταν νόσησα με ενόχλησε η αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου”

 Πλεύρης: Ζήτησε εξηγήσεις από τους Διοικητές των ΥΠΕ  – ” Όταν νόσησα με ενόχλησε η  αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου”

Τα περιστατικά και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία, απασχόλησαν την έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη στην οποία μετείχε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με τους Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαίτησε εξηγήσεις για τα απανωτά περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με παραμέληση ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις περιπτώσεις των δύο παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών που κατέληξαν αιφνιδίως στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πιο πρόσφατο περιστατικό με τον 43χρονο που κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Παπανικολάου και ανακαλύφθηκε το πτώμα του μετά από ώρες.

Ο Υπουργός Υγείας όπως αναφέρει η ΕΡΤ ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά. «Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε στους ΥΠΕαρχες.

Σχετικά Άρθρα