Νέα υπόθεση Φλόιντ συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε άοπλο παιδί (vid)

 Νέα υπόθεση Φλόιντ συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε άοπλο παιδί  (vid)

Αστυνομικός στο Σικάγο πυροβόλησε ένα 13χρονο παιδί κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της κλοπής ενός άλλου αυτοκινήτου την Τρίτη. Ο αστυνομικός πίστευε ότι το αγόρι συμμετείχε στην κλοπή και το πυροβόλησε, ενώ εκείνο δεν κρατούσε όπλο.

Ο 13χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας του Σικάγο Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε χθες Πέμπτη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι το αστυνομικό τμήμα του συνεργάζεται πλήρως με το Πολιτικό Γραφείο Λογοδοσίας της Αστυνομίας (COPA). Ο Μπράουν δεν αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες, ενώ όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η Αστυνομία εξήγησε ότι τέσσερις ύποπτοι έκλεψαν την Τρίτη ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα 3χρονο κορίτσι. Η μητέρα του κοριτσιού κρατιόταν από το όχημα και δεν το άφηνε, με αποτέλεσμα οι δράστες να τη σύρουν καθώς προχωρούσαν με το αυτοκίνητο και αυτή να σπάσει την κλείδα της όταν έπεσε στο έδαφος. Λίγα λεπτά αργότερα οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και το κορίτσι βρέθηκε σώο και αβλαβές αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters.

Την Τετάρτη το βράδυ η Αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην κλοπή αυτοκινήτου. Όταν το όχημα σταμάτησε ένα 13χρονο αγόρι που επέβαινε σε αυτό βγήκε από το αυτοκίνητο και έτρεξε μακριά. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν πεζή.

Ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε το αγόρι όταν αυτό στράφηκε προς το μέρος τους, εξήγησε ο Μπράουν. Το αγόρι δέχθηκε μια σφαίρα, όμως ο Μπράουν αρνήθηκε να διευκρινίσει αν πυροβολήθηκε στην πλάτη, όπως μετέδωσαν κάποια τοπικά μέσα.

Οι ερευνητές της COPA ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι έχουν στην κατοχή τους τα βίντεο από τις κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας της πόλης και ένα βίντεο που τους δόθηκε από τρίτο πρόσωπο. Η υπηρεσία εξήγησε ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο διότι σε αυτά εμφανίζεται ένας ανήλικος.

Σχετικά Άρθρα