Τουρκικός Τύπος για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: “Ετοιμάζονται να κηρύξουν τον πόλεμο στην Τουρκία”

 Τουρκικός Τύπος για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: “Ετοιμάζονται να κηρύξουν τον  πόλεμο στην Τουρκία”

Με πικρόχολα σχόλια υποδέχτηκε η Άγκυρα την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και ιδιαίτερα την ομιλία του στο Κογκρέσο, κάτι που είναι ολοφάνερο από δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Συγκεκριμένα, η Milliyet χαρακτηρίζει την Ελλάδα 51η πολιτεία των ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον θα κηρύξουν πόλεμο στην Τουρκία με τη βοήθεια των Κούρδων.

Φθάνει δε στο σημείο να ισχυριστεί πως Αθήνα και Ουάσινγκτον ετοιμάζονται να κηρύξουν πόλεμο στην Τουρκία, με τη συνδρομή των Κούρδων.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να προσθέσουν άλλες τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, γράφοντας πως «έτσι ολόκληρη η ακτή του Αιγαίου μας θα περικυκλωθεί από ένα μισοφέγγαρο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη».

«Θα πραγματοποιηθεί αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη. ΗΠΑ και Ελλάδα, στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας, θα ξεκινήσουν ευρεία επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα μετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας» ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της η Millyet.

Yeni Safak: O Mητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο 

Η Yeni Safak, αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, για να σχολιάσει στη συνέχεια: «O Μητσοτάκης, που αγνόησε ανοιχτά την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, χαρακτήρισε ”απαράδεκτη” την λύση δύο κρατών στην Κύπρο καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του Κογκρέσου». 

Haber: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία

«Ο Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του haber7.com, στρέφοντας πυρά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για όσα ανέφερε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Το δημοσίευμα υποστηρίζει επιπλέον πως ο Μητσοτάκης έστειλε «μήνυμα» στο Κογκρέσο για αποτροπή πώλησης F-16 στην Τουρκία.

Από τα τουρκικά δημοσιεύματα δεν έλειψαν και οι αναφορές στο ενδιαφέρον της Αθήνας για F-35, με την Sabah να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα εξέφρασε την επιθυμία της να προμηθευτεί F-35». 

Η Άγκυρα πάντως δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σχετικά Άρθρα