Τζανακόπουλος: Οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και πορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κυριακή θα είναι εκεί

 Τζανακόπουλος: Οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και πορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κυριακή θα είναι εκεί

«Η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τονίζει ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, αναφερθείς στην αυριανή πανελλαδική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

«Καλούμε την Κυριακή σε μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συνάντηση που θα δώσει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Και αποσκοπούμε αυτή η συνάντηση να στεριώσει, να παράξει μια νέα πολιτική μορφή, ένα πραγματικά παρεμβατικό, κοινωνικά χρήσιμο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς», υπογραμμίζει.

«Οι άνθρωποι που πορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μια δεκαετία τώρα την Κυριακή θα βρίσκονται στα 1000 εκλογικά τμήματα γιατί είναι άνθρωποι ορατοί, δυναμικοί και λειτουργούν με δημόσια δυνατή φωνή και γνωρίζουν πότε είναι η στιγμή της συσπείρωσης και της καταλυτικής συμμετοχής», σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακόμα, κάνει λόγο για «τομή» αναφορικά με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής από όλα τα μέλη του κόμματος που «θα αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας και παράδειγμα για τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη». «Ένα κόμμα που θέλει να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της πολιτικής με περισσότερη δημοκρατία ξεκινά πρώτα απ’ όλα από το δικό του οργανισμό», επισημαίνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το πλήθος των  φίλων του κόμματος, οι υποστηρικτές του, η νέα γενιά, οι άνθρωποι που σήμερα ασφυκτιούν, οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή θα είναι εκεί», δηλώνει και προσθέτει ότι όλοι αυτοί «θα συστρατευτούν, θα ενώσουν τις διαφορετικές τους πορείες σε ένα μεγάλο ποτάμι ελπίδας, πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής».

«Μία μόνο προτεραιότητα υπάρχει από τη Δευτέρα 16 Μαΐου: Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο πιο γρήγορα ο τόπος αποκτήσει αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για την χώρα και την κοινωνική πλειοψηφία», καταλήγει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.