Σοβαρή καταγγελία από “γαλάζιο” συνδικαλιστή για τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

 Σοβαρή καταγγελία από “γαλάζιο” συνδικαλιστή για τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

Καταγγελία για τη στάση της ΣΤΑΣΥ απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έκανε “γαλάζιος” συνδικαλιστής.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ, Ηλίας Μανιατάκης τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η γυάλινη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με τον προσωρινό και άπειρο διευθύνοντα σύμβουλο ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία 8 συνδικάτων σέρνοντας στα δικαστήρια εργαζομένους. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία για τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και τον διευθύνοντα σύμβουλο είναι κόκκινο πανί».

Προσθέτει ότι «σέρνει στα δικαστήρια πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετέχουμε ως μέλη σε κινητοποίηση δευτεροβάθμιου οργάνου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «καμία απαγόρευση και κανένα δικαστήριο δεν θα μας φοβίσει. Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων πάντα θα τα αναδεικνύουμε και θα διεκδικούμε. Όποιες πρακτικές που δεν επιτρέπουν τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για εμάς είναι κόκκινη γραμμή».

Η ανακοίνωση καταλήγει δε στο ότι «δεν φοβόμαστε και καταγγέλλουμε την εργαλειοθήκη των νόμων που προσπαθεί να ξηλώσει αυτά που εδώ και χρόνια έχουμε καταγγείλει».

επιστολή εργαζομένων Τραμ

Το έγγραφο που προκαλεί αντιδράσεις

Ένα έγγραφο που προκαλεί αντιδράσεις και αφορά στη ΣΤΑΣΥ και την απαίτηση της εταιρείας για σκληρές διώξεις κατά συνδικαλιστών ήρθε επίσης στο φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρος Ρεβύθης και σε αυτό αναφέρεται ότι η ΣΤΑΣΥ ζητεί, ανάμεσα σε άλλα, προσωρινή κράτηση των συνδικαλιστών και επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ στον καθένα.

Ο συνδικαλιστής, μάλιστα καταγγέλλει ότι οι ενέργειες τρομοκράτησης από την διοίκηση της εταιρείας έρχονται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και ζητεί να μην μείνουν αναπάντητες.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σπύρου Ρεβύθη

«Η διοίκηση της των Σταθερών Συγκοινωνιών {ΣΤΑ.ΣΥ} με τις ευλογίες της κυβέρνησης προφανώς.

  • Ζητάει την καταδίκη σε 6μηνη φυλάκιση του Προέδρου και του Γραμματέα του σωματείου των Εργαζομένων, καθώς και την επιβολή «προσωπικού» προστίμου 1500€ στο καθένα, για την συμμετοχή μας στη 3ωρη στάση εργασίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κατά του αντεργατικού εκτρώματος ν.4808/21 του υπουργού 0 ένσημο, Χατζηδάκη.

Συνάδελφοι ΟΛΩΝ των κλάδων της χώρας μας, έχουμε την γνώμη, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από το κίνημα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αφορά τους πάντες ο φασισμός που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του».

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα