Ανάσταση χωρίς ρεύμα για 4μελή οικογένεια- Διακοπή με εντολή ιδιώτη παρόχου για οφειλή 140 ευρώ, που, όμως, πληρώθηκε!-Επιστολή στο Μαξίμου

 Ανάσταση χωρίς ρεύμα για 4μελή οικογένεια- Διακοπή με εντολή ιδιώτη παρόχου για οφειλή 140 ευρώ, που, όμως, πληρώθηκε!-Επιστολή στο Μαξίμου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μένει πασχαλιάτικα τετραμελής οικογένεια στην Αθήνα επειδή ιδιώτης πάροχος ζήτησε από τον ΔΕΔΗΕ να διακόψει την ηλεκτροδότηση για οφειλή …140 ευρώ!

Το εξωφρενικό, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση της τετραμελούς οικογένειας είναι πώς η οφειλή αφορά ιδιώτη πάροχο με τον οποίο έχει διακοπεί προ πολλού η σχέση της, καθώς η κ. Γ.Β που υπογράφει την επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος (δια της οποίας ζητείται άμεση παρέμβαση) συνήψε εν συνεχεία σύμβαση με την ΔΕΗ και μετέπειτα με την εταιρεία ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Άρα, η εντολή αποκοπής της σύνδεσης προς τον ΔΕΔΗΕ έγινε από την εταιρεία ΗΡΩΝ -όπως αναφέρεται- παρότι η οικογένεια διατηρεί πλέον σύμβαση με άλλον πάροχο και πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς της.

Η Γ.Β επισημαίνει, μάλιστα, πως υπάρχει σχετική απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει τέτοιες ενέργειες, αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί πώς οι αρμόδιες υπηρεσίες ουδόλως λαμβάνουν υπόψιν τους πως με αυτό τον τρόπο στερούν το ηλεκτρικό ρεύμα από πολίτες την Μεγάλη Εβδομάδα και δηλώνουν πως θα κινηθούν για την επανασύνδεση μετά την Κυριακή του Πάσχα!

Η Γ.Β αναφέρει ότι: “την οφειλή κατέβαλα αμέσως μόλις έμαθα για τη διακοπή ήτοι την Τετάρτη 20/04/2022 και εστάλη άμεσα, από ότι με ενημέρωσαν, εντολή επανασύνδεσης στο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος όμως έχει περιθώριο 2 εργάσιμων ημερών για την επανασύνδεση, ήτοι έως την Τρίτη 26/04/2022, το οποίο εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνομαι ότι αποφάσισε να εξαντλήσει.

Όμως δεν ενημερώθηκα ποτέ για την εντολή διακοπής ούτε από τον πάροχο, ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αντιθέτως με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, μετά από πολλά τηλεφωνήματα που έκανα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ ότι η εντολή διακοπής είχε δοθεί από το Δεκέμβριο του 2021 και ότι έχει δηλωθεί στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ ότι έχει γίνει αποκοπή μας από το ρεύμα από 20/12/2021 (χειμώνα εν μέσω covid!) και ότι σε επανέλεγχο στις 20/04/2022 βρέθηκε παρανόμως επανασυνδεδεμένο για το λόγο αυτό αποκόπηκε ξανά! Αυτό είναι απολύτως ψευδές διότι έως τις 20/04/2022 ήμουν εντελώς ανίδεη καταβάλλοντας όλους τους λογαριασμούς μου, μη έχοντα οχλήσει ποτέ κανέναν και δηλώνοντας μάλιστα κάθε μήνα στην εταιρεία που ανήκω τι κατανάλωση έχω κάνει, κάτι που προφανώς δεν θα έκανε ένας σώφρον άνθρωπος που έχει παρανόμως παρέμβει στο μετρητή του.

Από τον Ιανουάριο του 2018 οπότε και έφυγα από την εταιρεία ΗΡΩΝ πήγα στη ΔΕΗ και μετέπειτα στην εταιρεία ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ τους οποίους πληρώνω ανελλιπώς και εγκαίρως, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

εντολή αποκοπής από προηγούμενο πάροχο από τα λίγα που καταλαβαίνω, και μέχρι να καταφέρω τις προσεχείς εργάσιμες ημέρες να συμβουλευτώ δικηγόρο, δεν είναι νόμιμη υπό τον φως της απόφασης 1888/2020 του ΣτΕ.”

Ολόκληρη η επιστολή της Γ.Β στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Κ. Σκρέκα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ περιβάλλοντος,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η κύρια κατοικία μου, στην οποία διαμένω με το σύζυγο και τα δύο ανήλικα τέκνα μου έχει αποκοπεί από τον ΔΕΔΔΗΕ από το ηλεκτρικό ρεύμα από την Μεγάλη Τετάρτη 20/04/2022 το μεσημέρι και θα παραμείνει, όπως με ενημέρωσαν, χωρίς ρεύμα τουλάχιστον έως την Τρίτη του Πάσχα 26/04/2022 λόγω εκκρεμούς (από το 2018) οφειλής στην εταιρεία ΗΡΩΝ ύψους 140,25 Ευρώ!

Να σημειώσω ότι:

  • την οφειλή κατέβαλα αμέσως μόλις έμαθα για τη διακοπή ήτοι την Τετάρτη 20/04/2022 και εστάλη άμεσα, από ότι με ενημέρωσαν, εντολή επανασύνδεσης στο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος όμως έχει περιθώριο 2 εργάσιμων ημερών για την επανασύνδεση, ήτοι έως την Τρίτη 26/04/2022, το οποίο εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνομαι ότι αποφάσισε να εξαντλήσει.
  • δεν ενημερώθηκα ποτέ για την εντολή διακοπής ούτε από τον πάροχο, ούτε από τον ΔΕΔΔΗΕ. Αντιθέτως με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, μετά από πολλά τηλεφωνήματα που έκανα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ ότι η εντολή διακοπής είχε δοθεί από το Δεκέμβριο του 2021 και ότι έχει δηλωθεί στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ ότι έχει γίνει αποκοπή μας από το ρεύμα από 20/12/2021 (χειμώνα εν μέσω covid!) και ότι σε επανέλεγχο στις 20/04/2022 βρέθηκε παρανόμως επανασυνδεδεμένο για το λόγο αυτό αποκόπηκε ξανά! Αυτό είναι απολύτως ψευδές διότι έως τις 20/04/2022 ήμουν εντελώς ανίδεη καταβάλλοντας όλους τους λογαριασμούς μου, μη έχοντας οχλήσει ποτέ κανέναν και δηλώνοντας μάλιστα κάθε μήνα στην εταιρεία που ανήκω τι κατανάλωση έχω κάνει, κάτι που προφανώς δεν θα έκανε ένας σώφρων άνθρωπος που έχει παρανόμως παρέμβει στο μετρητή του.
  • από τον Ιανουάριο του 2018 οπότε και έφυγα από την εταιρεία ΗΡΩΝ πήγα στη ΔΕΗ και μετέπειτα στην εταιρεία ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ τους οποίους πληρώνω ανελλιπώς και εγκαίρως, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.
  • εντολή αποκοπής από προηγούμενο πάροχο από τα λίγα που καταλαβαίνω, και μέχρι να καταφέρω τις προσεχείς εργάσιμες ημέρες να συμβουλευτώ δικηγόρο, δεν είναι νόμιμη υπό τον φως της απόφασης 1888/2020 του ΣτΕ.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και παρακαλώ να μεριμνήσετε για την επίλυση του προβλήματός μου καθώς και για την παραδειγματική τιμωρία κάθε υπεύθυνου εμπλεκόμενου.

*Τα στοιχεία της καταγγέλουσας είναι στη διάθεση του Libre

Σχετικά Άρθρα