Τζανακόπουλος: Κάνουμε βήματα μπροστά, διαμορφώνουμε έναν πρωτοποριακό συλλογικό πολιτικό οργανισμό

 Τζανακόπουλος: Κάνουμε βήματα μπροστά, διαμορφώνουμε έναν πρωτοποριακό συλλογικό πολιτικό οργανισμό

«Οργανώσαμε συλλογικά και υλοποιούμε ένα συνέδριο που πραγματικά είναι γιορτή της Δημοκρατίας», τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Χιλιάδες κόσμου συζητούν οργανωμένα, προβληματίζονται, παράλληλες συζητήσεις, θεματικά τραπέζια, συνελεύσεις μικρομεσαίων και αγροτών λαμβάνουν χώρα. Πραγματικά πρόκειται για ένα τετραήμερο πολιτικού προβληματισμού και συλλογικών αποφάσεων», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πολιτικό συμπέρασμα του συνεδρίου είναι ότι κάνουμε βήματα μπροστά, ώστε να διαμορφώσουμε έναν πρωτοποριακό συλλογικό πολιτικό οργανισμό. Για πρώτη φορά ένα κόμμα στην Ελλάδα θα εκλέξει όχι απλά τον Πρόεδρο από τη βάση του κόμματος αλλά και την ίδια την Κεντρική Επιτροπή», συνέχισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια προσπάθεια για το πολιτικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπερβούμε την κρίση αντιπροσώπευσης, την κρίση δημοκρατίας. Τα κόμματα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες ως φορείς εκπροσώπησης της κοινωνίας και αυτό προσπαθούμε να υπερβούμε ως σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα».

Κληθείς να σχολιάσει την επικράτηση της πρόταση του προέδρου για εκλογή ηγεσίας από τη βάση, στη χθεσινή ψηφοφορία του συνεδρίου, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Εκτιμώ ότι αυτό το άνοιγμα, αυτή η εμπιστοσύνη, αυτή η ανάγκη να ακούσουμε τα μέλη του κόμματος αποτελεί στοιχείο μιας δημοκρατικής οργάνωσης του κόμματος. Απελευθερώνει ένα δυναμικό, μια δημοκρατική ενέργεια η πρόταση του Προέδρου που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «δε θέλουμε μια Κεντρική Επιτροπή των προβεβλημένων στελεχών αλλά μια Κεντρική Επιτροπή αγώνα, η οποία θα είναι ένας σχηματισμός μάχης».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «πρόκειται για πολιτική απρέπεια που δείχνει το πανικό του. Έχουμε καταιγιστική φθορά της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει σκηνικό πολιτικής κυριαρχίας όπως ήθελε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, θέτοντας σε κίνηση ένα μιντιακό μηχανισμό και αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών, των στρατηγικών αδιεξόδων και αποτυχιών του». Τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος ότι «έσκασε η επικοινωνιακή φούσκα που είχε στηθεί επί μια 3ετία γύρω από την κυβέρνηση ενώ η κοινωνία φλεγόταν».

«Ενδεχομένως να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να πάει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε κάθε όμως περίπτωση θα πάει σε αυτό το πολιτικό κλίμα της πάνδημης αναγνώρισης της στρατηγικής πολιτικής αποτυχίας του ιδίου και της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα της τέθηκε», σχολίασε. «Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος, μάχιμος να επιβάλει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Έχουμε ανοίξει τα χαρτιά μας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, με τα 5 + 1 σημεία προγραμματικής δέσμευσης απέναντι στο λαό», υπογράμμισε στη συνέντευξη του ο Γραμματέας της ΚΕ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.