ΜέΡΑ25: Ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την αισχροκέρδεια, κοροϊδεύει την κοινωνία

 ΜέΡΑ25: Ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την αισχροκέρδεια, κοροϊδεύει την κοινωνία

Επίθεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το ΜέΡΑ25, με αφορμή όσα είπε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη για την ενεργειακή κρίση. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, «κοροϊδεύει την κοινωνία ο πρωθυπουργός όταν λέει πως δεν θα δείξει ανοχή στην αισχροκέρδεια την οποία καθημερινά επιδοτεί».

«Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ηράκλειο ανέφερε πως η κυβέρνηση “θα δείξει μηδενική ανοχή σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να αισχροκερδήσει”. Είναι σαφές πως ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει την κοινωνία όταν λέει πως η Κυβέρνηση του δεν θα δείξει καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια την οποία η ίδια όμως καθημερινά επιδοτεί», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Και σημειώνει πως, αν πραγματικά ήταν αποφασισμένη η κυβέρνηση να δείξει μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια, θα είχε ήδη καταργήσει «το ψευτοχρηματιστήριο της ενέργειας που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει σήμερα πιστά και με ζήλο η Μητσοτάκης Α.Ε.» και «την οριακή τιμολόγηση της ενέργειας, ενώ θα λειτουργούσαν και οι φερόμενες ως “ανεξάρτητες”, ΡΑΕ και Επιτροπή Ανταγωνισμού».

«Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει συμβεί, καθώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει συνειδητά, να στηρίζει καθημερινά όχι την κοινωνία, αλλά την αισχροκέρδεια των καρτέλ της παρασιτικής ολιγαρχίας», επισημαίνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, είπε σχετικά με την ενεργειακή κρίση: «Αντέξαμε και προχωρήσαμε όπως θα αντέξουμε και τώρα. Η αγωνία του πολίτη είναι και η δική μου καθημερινή έγνοια» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αντέταξε αμέσως τον θώρακα της στήριξης από τον Σεπτέμβριο».

«Με ρωτούν αν αυτά αρκούν. Πρώτος θα απαντήσω πως όχι, γιατί όταν η τιμή του ρεύματος εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου η οποία έφτασε να διπλασιαστεί, τότε ακόμα και τη μισή αύξηση να καλύψει το κράτος πάλι πανάκριβος θα θεωρείται ο λογαριασμός», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «οι ανατιμήσεις μεταφέρονται σε όλο και περισσότερα προϊόντα. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να αισχροκερδήσει».

Σχετικά Άρθρα