Η Μόσχα ‘‘ρίχνει πόρτα’’ στον Μπόρις Τζόνσον

 Η Μόσχα ‘‘ρίχνει πόρτα’’ στον Μπόρις Τζόνσον

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και άλλοι υψηλόβαθμοι Βρετανοί αξιωματούχοι απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα, απαντώντας στις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω της στρατιωτικής επιχείρησής της στην Ουκρανία.

“Το μέτρο αυτό ελήφθη ως απάντηση στην αχαλίνωτη επικοινωνιακή και πολιτική εκστρατεία με σκοπό να απομονωθεί διεθνώς η Ρωσία και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να παρεμποδιστεί η χώρα μας και να στραγγαλιστεί η [εθνική] οικονομία”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταγγέλλει τις “χωρίς προηγούμενο εχθρικές πράξεις” του Λονδίνου, ιδιαίτερα τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

“Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει σκόπιμα να επιδεινώσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, παρέχοντας φονικά όπλα στο καθεστώς του Κιέβου και συντονίζοντας παρόμοιες προσπάθειες στο όνομα του ΝΑΤΟ”, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στον μαύρο κατάλογο της Μόσχας περιλαμβάνονται επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου προστίθεται ότι θα διευρύνει σύντομα τον κατάλογο

Σχετικά Άρθρα