Δίκη Λιγνάδη – Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κούγια για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων

 Δίκη Λιγνάδη – Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κούγια για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων

Το πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα με νομική σαφήνεια το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων του Παρατηρητηρίου όπως και το αίτημα να καταγράφονται στα στοιχεία των δημοσιογράφων που παρευρίσκονται στην αίθουσα και να απαγορευθεί η χρήση λάπτοπ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που υπογράμμισε πως «η συνεδρίαση είναι δημόσια. Δεν έχει λάβει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ή παράνομη απομαγνητοφώνηση και δη από μη δικαιούμενο πρόσωπο. Οι ισχυρισμοί δεν έχουν εκτιμηθεί από την αίθουσα του Δικαστηρίου και δεν θα πάρει θέση. Υπάρχει άδεια σε 5 διαπιστευμένους και 3 άτομα».

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιούνται δύο λάπτοπ και υπάρχει ακραία παραπληροφόρηση της κοινωνίας. Ο εντολέας μου θέλει τα πλήρη στοιχεία και τις ταυτότητες τους, τις διευθύνσεις τους, δεν έχουν διασταυρώσει καμία πληροφορία, περνάνε μόνο τις θέσεις της πολιτικής αγωγής. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι για να υποστηρίξει το κίνημα #metoo και υπάρχει ευθεία επίθεση στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα να απαγορευτεί η χρήση λάπτοπ και να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων μπαίνουν ώστε να γνωρίζουμε όσα ανεβαίνουν και προς τα που θα στρέφεται ο εντολέας μου και εγώ».

Ωστόσο ο πρόεδρος της έδρας τόνισε ότι «απορρίπτεται το αίτημα για δημοσιοποίηση στοιχείων των παρευρισκομένων. Κατόπιν των παραπάνω το Δικαστήριο προχωρά στη συνέχεια της διαδικασίας με τον συνήγορο Κούγια να ζητά ανάγνωση μηνυμάτων του Σ. και την προσκόμιση φωνητικών μηνυμάτων από το τηλέφωνό του».

πηγή: thepressproject.gr

Σχετικά Άρθρα