Ζελένσκι: Αντιδράσεις για την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή- “Ξέχασε” την τουρκική εισβολή- Οργή Αναστασιάδη- Η δηκτική απάντηση της Ανίτας Δημητρίου (vid)

 Ζελένσκι: Αντιδράσεις για την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή- “Ξέχασε” την τουρκική εισβολή- Οργή Αναστασιάδη- Η δηκτική απάντηση της Ανίτας Δημητρίου (vid)

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή, όπως επεισοδιακή ήταν νωρίτερα και στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρουσιάστηκε με απαιτήσεις κάνοντας αναφορά στα «χρυσά» διαβατήρια των Ρώσων και ζητώντας τη συμβολή της Κύπρου στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Την ίδια ώρα όμως απέφυγε επιμελώς να εκφράσει έστω και έμμεσα τη συμπαράσταση του και την ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Κύπρου, ως θύμα και αυτός εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. Η διακοπή επίσης της σύνδεσης του Ουκρανού Προέδρου με τη Βουλή την ώρα που η Πρόεδρος του Σώματος έκανε την αντιφώνησή της με δηκτική αναφορά στην τουρκική εισβολή, πυροδότησε νέα αρνητικά σχόλια.

Η δυσφορία για τη στάση Ζελένσκι αποτυπωνόταν χαρακτηριστικά και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας την ώρα της συνεδρίας. Αναχωρώντας από τη Βουλή, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την ομιλία, ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό το γιατί πριν από την ομιλία δεν έγινε κάποια συνεννόηση διά της διπλωματικής οδού για τις αναφορές που όφειλε να κάνει.

Όπως πληροφορούμαστε, εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων έγιναν παραστάσεις μετά τη συνεδρία προς την Πρεσβεία της Ουκρανίας και τον Ουκρανό Πρέσβη, ο οποίος ήταν παρών στη Βουλή την ώρα της παρέμβασης Ζελένσκι. Η διακοπή της σύνδεσης του Ουκρανού Προέδρου αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα και θα διαβιβαστεί γραπτώς το κείμενο της αντιφώνησης της Αννίτας Δημητρίου.

Οι αντιδράσεις και η ένταση ξεκίνησε πριν από τη συνεδρία του Σώματος, όταν μετά την παρέμβαση Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και το βίντεο με τον «μαχητή» του Τάγματος του Αζόφ, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι δεν θα παρίστατο στη συνεδρία.

Δείτε το “επεισόδιο” και την αντίδραση της προέδρου της Κυπριακής Βουλής μετά το 23.00

Πηγή: philenews.com

Σχετικά Άρθρα