Μόσχα :”Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν προκλήσεις όπως αυτή στην Bucha” λέει η Ζαχάροβα: “Το ίδιο συνέβη στη Σρεμπρένιτσα”

 Μόσχα :”Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν προκλήσεις όπως αυτή στην Bucha” λέει η Ζαχάροβα: “Το ίδιο συνέβη στη Σρεμπρένιτσα”

Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες χρηματοδοτούν προκλήσεις όπως αυτή στη Μπούχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Ποιος χρηματοδοτεί όλα αυτά; Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες είναι συλλογικά”, είπε η Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι το ίδιο συνέβη στη Σρεμπρένιτσα, το συριακό Χαλέπι και τη Δούμα.

Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ: Οι Ουκρανοί επικήρυξαν τον “χασάπη” της Bucha – Ποιος είναι ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης

Η Σρεμπρένιτσα και τα περίχωρα είναι μια περιοχή άνω των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην οποία υπάρχουν περισσότερα από 80 χωριά, χωριά και πόλεις. Αυτό το τοπωνύμιο έχει γίνει συνώνυμο της γενοκτονίας του μουσουλμανικού πληθυσμού, η οποία, σύμφωνα με τη Δύση, διαπράχθηκε από ένοπλες ομάδες Σερβοβόσνιων τον Ιούλιο του 1995. Με τον καιρό, εμφανίστηκαν πολλά στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι αυτό που συνέβη στη Σρεμπρένιτσα ήταν μια προγραμματισμένη και καλά εκτελεσμένη επιχείρηση, πίσω από την οποία στέκονταν δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης διένειμαν ένα βίντεο που φέρεται να γυρίστηκε στην πόλη Bucha, στην περιοχή του Κιέβου, όπου τα πτώματα των νεκρών βρίσκονται στο δρόμο.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των κατηγοριών του Κιέβου κατά της Μόσχας, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε αίμα κοντά στα πτώματα στο έδαφος και μερικοί από τους νεκρούς είχαν λευκά περιβραχιόνια στα μανίκια τους και θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ή την εδαφική άμυνα. Επίσης, οι χρήστες παρατήρησαν ότι οι «νεκροί» κινούν τα χέρια τους και κοιτάζοντας στον καθρέφτη του αυτοκινήτου του χειριστή, φαίνεται ότι ένας από τους «νεκρούς» αλλάζει θέση μόλις το αυτοκίνητο περνάει.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι όλες οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το καθεστώς του Κιέβου, που φέρεται να μαρτυρούν κάποιου είδους «εγκλήματα» από Ρώσο στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη Bucha, στην περιοχή του Κιέβου, είναι «άλλη μια πρόκληση». Όπως σημειώνεται στο στρατιωτικό τμήμα, κατά τη διάρκεια του χρόνου που αυτός ο οικισμός βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε ένας ντόπιος κάτοικος δεν υπέστη βίαιες ενέργειες.

Το υπουργείο σημείωσε ότι όλες οι ρωσικές μονάδες έφυγαν εντελώς από την Μπούχα στις 30 Μαρτίου και οι έξοδοι από την πόλη στη βόρεια κατεύθυνση δεν μπλοκαρίστηκαν, ενώ τα νότια προάστια, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών, βομβαρδίστηκαν από ουκρανικά στρατεύματα όλο το εικοσιτετράωρο από πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος. άρματα μάχης και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά οποιεσδήποτε κατηγορίες για ανάμειξη στους θανάτους στη Μπούχα και απαιτεί από τους διεθνείς ηγέτες να μην βιαστούν να διατυπώσουν σαρωτικές κατηγορίες κατά της Ρωσίας, αλλά να ακούσουν τα επιχειρήματα της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι διπλωμάτες θα συνεχίσουν να προβάλλουν το θέμα της πρόκλησης στην Μπούχα στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ria.ru

Σχετικά Άρθρα