Moody’s: Αναθεώρησε προς τα κάτω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας – Η νέα εκτίμηση

 Moody’s: Αναθεώρησε προς τα κάτω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας – Η νέα εκτίμηση

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2022, προχώρησε η Μoody’s λόγω των αβεβαιοτήτων που προκαλούν στην ελληνική οικονομία οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως  σημειώνει ο ρυθμός ανάπτυξης θα «φρενάρει» από το 5,2% της προηγούμενης πρόβλεψης, στο 3%, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι οι ακριβείς συνέπειες του πολέμου δεν μπορούν να αποσαφηνιστούν πλήρως, αλλά σίγουρα η χρονική διάρκεια της σύρραξης στην Ουκρανία, θα διαμορφώσει το σκηνικό των επιπτώσεων.

Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ: Οι Ουκρανοί επικήρυξαν τον “χασάπη” της Bucha – Ποιος είναι ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης

Για το χρέος, ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι θα μειωθεί στο 191% στο τέλος της χρονιάς και σταδιακά στο 185% του ΑΕΠ το 2023.

Αναφορικά με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, τονίζει ότι παραμένει παράγοντας ευπάθειας στην οικονομία και αυτό παρά τη σημαντική μείωση του δείκτη «κόκκινων» ανοιγμάτων.

Όπως αναφέρει η Moody’s τα μέτρα για την άμβλυνση του εισαγόμενου πληθωρισμού, όπως οι επιδοτήσεις ενέργειας για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ανήλθαν σε περίπου 4 δισ. ευρώ (2,2% του ΑΕΠ) μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ σ’ αυτά προστίθενται και νέα μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ (0,6% του ΑΕΠ) που αναγγέλθηκαν εντός του προηγούμενου μήνα.

Σχετικά Άρθρα