Καπραβέλος: Οι θάνατοι είναι σε ανεπίτρεπτο αριθμό – Δεν πήραμε το μάθημα

 Καπραβέλος: Οι θάνατοι είναι σε ανεπίτρεπτο αριθμό – Δεν πήραμε το μάθημα

«Αυτό που μας εκπλήσσει δεν είναι η ανάκαμψη της πανδημίας, αλλά το σχέδιο αντιμετώπισής της», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος. 

«Για ακόμη μια φορά, φαίνεται πως δεν έχουμε πάρει το μάθημα. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τη δυναμική του ιού, με αποτέλεσμα να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται στα νοσοκομεία της χώρας, οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, δεν πέφτουν και την ίδια ώρα οι θάνατοι είναι σε ανεπίτρεπτο αριθμό», πρόσθεσε. 

Ανησυχία για τον κοροναϊό – Επικριτικοί οι ειδικοί για τη χαλάρωση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, «προφανώς έχουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας κι αυτό φαίνεται παγκόσμια. Βέβαια τα χαρακτηριστικά του κύματος αυτού, δεν είναι ίδια με του προηγούμενου. Ενώ συμβαίνουν αυτά, η αντιμετώπιση και η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στην χαλάρωση των μέτρων – δεν μου προκαλεί εντύπωση το πώς συμπεριφέρεται ο ιός. Η ανησυχία αυτή δεν είναι δική μου, όλη η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Ας έχουμε υπόψη πως αν τον υποτιμήσουμε, ο ιός δεν συγχωρεί».

Σχετικά Άρθρα