Βενζίνη: Πάμε προς 2,20 ευρώ/λίτρο;

 Βενζίνη: Πάμε προς 2,20 ευρώ/λίτρο;

Δεν έχει τέλος το ράλι των τιμών καυσίμων, καθώς αναμένεται να δούμε νέα αύξηση μέσα στις επόμενες ημέρες, που μπορεί να σπάσει το ρεκόρ των 2,20 ευρώ/λίτρο.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θεμιστοκλής Κιουρτζής, σχολίασε τις ανερχόμενες τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, ενώ χτύπησε το «καμπανάκι» πως αυτές θα ανέβουν περισσότερο μέσα στις επόμενες ημέρες, φτάνοντας το 2.20 ευρώ ανά λίτρο.

Στο «τούνελ» των τιμών των καυσίμων δεν φαίνεται να υπάρχει «φως», τουλάχιστον όχι σύντομα, αφού οι ειδικοί αναφέρουν πως έρχονται νέοι γύροι αυξήσεων στα πρατήρια καυσίμων. Την εν λόγω άποψη υποστήριξε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θεμιστοκλής Κιουρτζής, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του στον Τύπο, μίλησε για την πρωτοφανή κρίση που επικρατεί στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κιουρτζής τόνισε πως οι απότομες αυξήσεις στην αγορά των καυσίμων δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στους καταναλωτές, αλλά και στους πρατηριούχους, αφού οι τελευταίοι δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν τις τιμές.
 

Χρηματιστηριακό προϊόν η βενζίνη – Δεν φταίει μόνο ο πόλεμος

Παρά την μικρή ύφεση που σημειώθηκε για λίγο τις προηγούμενες μέρες, η τιμή της βενζίνης έχει πάρει πάλι τα «πάνω» της, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και το 2,20 στις ταμπέλες των πρατηρίων. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ τόνισε πως οι τιμές των καυσίμων είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν, που δίνει την δυνατότητα σε μερικούς να ανεβοκατεβάζουν τις τιμές, σημειώνοντας υπερκέρδη, τα περισσότερα εις βάρος των καταναλωτών. Συμπλήρωσε επίσης, πως ο πόλεμος δεν είναι η κύρια αιτία καθότι η ανοδική τάση προϋπήρχε της ρωσικής εισβολής.

Η μόνη λύση για αποσυμπίεση η μείωση των φόρων

Η λύση στο πρόβλημα φαίνεται να είναι η μείωση των φόρων που αποσυμπιέσουν τις τιμές, κάτι το οποίο ενστερνίζεται και ο κ. Κιουμτζής, τονίζοντας πως ήμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τον υψηλότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και ΦΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε πως με βάση τα λεγόμενα του κ. Κιουρτζή, οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να απορροφήσουν τις απότομες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, αγοράζοντας πολλές φορές ακριβότερα από ότι πουλάνε, με τη ζημιά να την βάζουν από την «τσέπη» τους.

Πηγή: autoagora.gr

Σχετικά Άρθρα