Συγκλονιστικό βίντεο του BBC από drone: Η φρίκη του πολέμου (vid)

 Συγκλονιστικό βίντεο του BBC από drone: Η φρίκη του πολέμου (vid)

Οι Ουκρανοί ζουν εδώ και έναν μήνα τον εφιάλτη του πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Μέσα σε αυτόν τον μήνα, πόλεις της Ουκρανίας έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια, όπως δείχνει ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει το BBC με πλάνα από ψηλά. Οι εικόνες από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής σε Κίεβο, Μαριούπολη και άλλες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ, ενημέρωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας μέσω Facebook σήμερα. Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ (ανατολικά) οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες δέχονται πυρά, ανέφεραν οι ουκρανοί στρατηγοί. Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, οι μάχες επικεντρώνονται στη Ρουμπίζνε (60.000 κάτοικοι), στη Σεβεροντονιέτσκ (100.000) και στην Ποπάσνα (20.000).

Μάχες εκτυλίσσονται επίσης στον βορρά. Βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο Μπροβάρι, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, που ανέφεραν ακόμη πως οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα και να φθάσουν σε βορειοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά Άρθρα