Γκάφα ολκής του Βρετανού υπουργού Άμυνας – Είπε σε Ρώσους φαρσέρ ότι τελειώνουν τα αντιαρματικά

 Γκάφα ολκής του  Βρετανού υπουργού Άμυνας – Είπε σε Ρώσους φαρσέρ ότι τελειώνουν τα αντιαρματικά

Δυο Ρώσοι επαγγελματίες φαρσέρ προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας. Και μάλλον τα κατάφεραν.

Οι Ρώσοι φαρσέρ, έκαναν μαζί του βιντεοκλήση και έδωσαν στην δημοσιότητα απόσπασμα από αυτή την κλήση. Ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Παραδοχή σοκ από Μπάιντεν για Ουκρανία – “Αν δεν απολυθεί ο εισαγγελέας δεν παίρνεις το δάνειο του ενός δισ.” (vid)

Το δίδυμο των φαρσέρ Βόβαν και Λέξους ρωτούν μεταξύ άλλων τον Βρετανό υπουργό Άμυνας αν θα υποστηρίξει το πυρηνικό πρόγραμμα της Ουκρανίας. (Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα).

Σε άλλο σημείο ο Γουάλας υποπίπτει σε γκάφα ολκής λέγοντας ότι στην χώρα του λιγοστεύουν τα αντιαρματικά όπλα. 

Το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα για το πως δυο Ρώσοι φαρσέρ κατάφεραν να φτάσουν στον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας και να μιλήσουν μαζί του για τόσο λεπτά ζητήματα

Η βρετανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «πειραγμένο» βίντεο και μάλιστα ανώτατος Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στην Daily Mail ότι όλα αυτά είναι βλακείες. «Έχουμε άπειρους αντιαρματικούς πυραύλους. Τους κατασκευάζουμε στο Μπέλφαστ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμάται ότι στόχος της φάρσας ήταν η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ αλλά ειδικά για το θέμα αυτό εκτιμήθηκε ότι πιο αρμόδιος είναι ο υπουργός Άμυνας.

Τώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνα γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν περάσει το τηλεφώνημα στον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας.