Πληροφορίες ότι βομβαρδίστηκε σχολείο – καταφύγιο στη Μαριούπολη

 Πληροφορίες ότι βομβαρδίστηκε σχολείο – καταφύγιο στη Μαριούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν σχολείο, όπου 400 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το κτήριο καταστράφηκε και άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Στο καταφύγιο βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Πληροφορίες για θύματα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Ο νέος βομβαρδισμός σημειώνεται μετά την καταστροφή ενός θεάτρου στη Μαριούπολη την περασμένη εβδομάδα που άφησε εκατοντάδες ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

Η Μαριούπολη πλήττεται απο σφοδρούς βομβαρδισμούς, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και νερό. Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη, με τις αρχές να καταφεύγουν σε ομαδικούς τάφους.

Χθες, περίπου 4.000 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν μεταφερθεί βίαια στις ρωσικές πόλεις. Το Sky News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό

Σχετικά Άρθρα