Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Υπάρχει σχέδιο ανατροπής του Πούτιν από τη ρωσική ελίτ

 Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες: Υπάρχει σχέδιο ανατροπής του Πούτιν από τη ρωσική ελίτ

Για ήδη οργανωμένο σχέδιο «εκθρόνισης» του Βλαντιμίρ Πούτιν από την προεδρία της Ρωσίας κάνουν λόγο οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, μια ομάδα ανθρώπων με επιρροή που αντιτίθενται στον Πούτιν σχηματίζεται στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της Ρωσίας και σχεδιάζει τη δολοφονία του προέδρου της Ρωσίας.

Στόχος αυτής της ομάδας, κατά την ίδια πηγή, είναι να καθαιρέσει τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατόν» και να ανακτήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, οι οποίοι καταστράφηκαν λόγω των κυρώσεων που επεβλήθησαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν θα «βγει από τη μέση» είτε με δηλητηρίαση, είτε εξαιτίας κάποιας «ξαφνικής ασθένειας», είτε λόγω κάποιου «ατυχήματος», υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

«Μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ θεωρεί τον επικεφαλής της FSB (σ.σ.: πρώην KGB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ως διάδοχο του Πούτιν. Ο Μπορτνίκοφ είναι επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2008. Έχασε πρόσφατα την εύνοια του Πούτιν. Ο επίσημος λόγος ήταν πως έκανε λανθασμένους υπολογισμούς σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρεται.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες θεωρούν πιθανό πως αυτές οι «διεργασίες» να συνδέονται με την πρόσφατη «διαρροή» για το ότι οι Τσετσένοι βρίσκονταν στο βόρειο Κίεβο. «Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, αυτή η διαρροή μπορεί να είχε σκοπό τόσο να μειώσει την επιρροή του Καντίροφ όσο και να επιχειρήσει να εδραιώσει μια συνεργασία με τις ουκρανικές Αρχές, παρακάμπτοντας την ηγεσία της Ρωσίας» (δηλαδή τον Πούτιν).

Σχετικά Άρθρα