Σύγκρουση για το έγγραφο του ΕΟΔΥ – Πολάκης: Το έκρυψε ο Υπ. Υγείας – Πλεύρης: Διαστρέβλωση πραγματικότητας

 Σύγκρουση για το έγγραφο του ΕΟΔΥ – Πολάκης: Το έκρυψε ο Υπ. Υγείας – Πλεύρης: Διαστρέβλωση πραγματικότητας

Πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τον υπουργό Υγείας το οποίο κάνει λόγο για 16.519 θανάτους εκτός ΜΕΘ από τους συνολικά 26.635 νεκρούς στη χώρα μας από κοροναϊό. Το έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και έχει «θέμα: Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021»

Μάλιστα φέρεται να βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη ο οποίος δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή, ωστόσο το εντόπισε ο Τομέας Διαφάνειας.

Ο Θάνος Πλέυρης πάντως από την πλευρά απαντώντας κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η ανάρτησή του Παύλου Πολάκης αναφέρει:

Πιο ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για αυτά που έλεγα από τον ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021 , «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»….ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!Πιο μέγιστος ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ του Υπουργού Πλεύρη ο οποιος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία,αράδιασε ένα σκασμό ψέμματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημιας …

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

Με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ ,το οποίο ειχε στα χέρια του ο Πλεύρης αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή (το οποίο όμως ως Τομέας Διαφάνειας βρήκαμε και δημοσιεύουμε σήμερα)ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Από την αρχή της πανδημιας μέχρι 1/3/2022 ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ,16.519 ΑΣΘΕΝΕΙΣ(εντός ή εκτός νοσοκομειου.

2)Ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμενων ασθενών για να ΒΡΟΥΝ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ ,ήταν 4,7 ΗΜΕΡΕΣ!!!!

Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχειρισης της πανδημιας από την κυβέρνηση Μητσοτακη,χιλιαδες από αυτούς θα είχαν σωθεί αν χρησιμοποιούνταν τα μονοκλωνικά αντισώματα από το Γενάρη Φλεβάρη του 2021 όπως φώναζα!

Για αυτήν την ΕΚΑΤΟΜΒΗ κάποιοι πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!!!Γιατι απαλλαγή στην αποφεύξιμη ανθρώπινη απώλεια δεν υπάρχει,όσα ακαταδίωκτα και αν ψηφίσετε!!ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ,ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!!!

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους θανάτους ασθενών Covid εκτός ΜΕΘ αναφέρει:

«Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Το ίδιο κάνει και τώρα με αλχημείες για τους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παρουσιάστηκαν στη Βουλή στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέλεξε να μην έχει ούτε ως ομιλητή τον κ. Πολάκη.

Μετά το φιάσκο της επερώτησης από τις απαντήσεις που δόθηκαν, φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης ανέλαβε χρέη Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλή ανάγνωση των πρακτικών παρατίθενται όλες οι απαντήσεις που έδωσα στη Βουλή για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Όσον αφορά την αναμονή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ το 12μηνο 03/21- 02/22 ο μέσος όρος αναμονής ήταν 30 ώρες.

Το έγγραφο του ΕΟΔΥ που αναφέρει ο κ. Πολάκης για δήθεν αναμονή 4,7 ημερών αφορά στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ (προφανώς γνωρίζει ότι όποιος εισάγεται στο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εισαχθεί αυτομάτως σε ΜΕΘ) και ΟΧΙ στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ που αναφέρει είναι τα ίδια που έχω δώσει κι εγώ.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με την πανδημία, γνωρίζουν τις συνθήκες στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη και ότι σε διάρκεια λίγων μηνών έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αδυναμίες δεκαετιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν απέναντι», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Πλεύρης.

Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα (μετά τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που δημοσιεύθηκε πριν μερικούς μήνες), αλλά όχι με ενέργειες της κυβέρνησης.