Στον εισαγγελέα με κενά η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα

 Στον εισαγγελέα με κενά η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα

Μόνο ένας κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη. Κενά και ανακρίβειες στην καταγγελία της, που παίρνει τον δρόμο για την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η υπόθεση, που εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, χρεώθηκε χθες σε εισαγγελέα, μετά την περαίωση της κυρίας ανάκρισης, ενώ η πλευρά της 24χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά το ενδεχόμενο να κινηθεί κατά συγκεκριμένων προσώπων για όσα κατέθεσαν, θεωρώντας πως ήταν ψευδή.

Η κοπέλα είχε καταγγείλει ότι, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, βιάσθηκε από παρέα νεαρών, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, δεν προέκυψε άλλος εμπλεκόμενος, εκτός από τον 27χρονο γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών, που πλέον είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με τη συναίνεσή της.

Την ίδια στιγμή, ιατροδικαστικά διαπιστώθηκε ότι η καταγγέλλουσα δεν είχε περίοδο την ημέρα του βιασμού της, όπως ανέφερε στις καταθέσεις της, αλλά και δημόσια. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, οι συνήγοροι της 24χρονης υπέβαλαν μήνυση για ένα βίντεο που διακινήθηκε με εικόνες από τον καταγγελλόμενο βιασμό της, αλλά διακριβώθηκε ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό δεν αφορά την υπόθεσή της.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν σε εξελιγμένο εργαστήριο της Ελβετίας δεν κατέδειξαν τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό της, που επηρέασαν το νευρικό της σύστημα κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικά για το θέμα της ανίχνευσης ουσιών, η πλευρά της Γεωργίας είχε προαναγγείλει ότι θα ζητούσε εξέταση με τη μέθοδο των τριχών, όμως μέχρι σήμερα τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί στις δικαστικές αρχές.

Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη δικογραφία στην πρότασή του αναμένεται να εξετάσει όλες τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν πλέον της προανάκρισης από νεαρές και νεαρούς που διαπιστώθηκε πως συμμετείχαν το βράδυ της πρωτοχρονιάς στο συγκεκριμένο πάρτι. Στη συνέχεια, θα καταθέσει την πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, για την παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη ή την απαλλαγή του κατηγορούμενου από την ποινική δίωξη.

Στον 27χρονο, η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος. Ωστόσο, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Πηγή: Eφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα