Aνάλυση Bloomberg: Ο Πούτιν με τα όπλα, ο Μπάιντεν με τις αγορές

 Aνάλυση Bloomberg: Ο Πούτιν με τα όπλα, ο Μπάιντεν με τις αγορές

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καταγγέλθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη απομόνωση της Μόσχας στην παγκόσμια σκηνή, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ ζύγιζαν τους περιορισμούς στις ρωσικές εισαγωγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν σταματήσει έξω από το Κίεβο, πιθανώς λόγω ελλείψεων τροφίμων και καυσίμων, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι οι αμυντικές αρχές αναμένουν από τη Μόσχα να μάθει από τα πρώτα λάθη και να ανασυνταχθεί. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να ετοιμάζονται να επιτεθούν στο λιμάνι της Μαριούπολης από όλες τις πλευρές.

Ουκρανία: Αδειάζουν από ιώδιο τα φαρμακεία στο Βέλγιο λόγω του φόβου για πυρηνικό πόλεμο

Η Ουκρανία δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε δεύτερο γύρο συνομιλιών με τη Μόσχα που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη οι οποίες όμως δεν έγιναν…

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε τον πρώτο του απολογισμό θυμάτων, λέγοντας ότι 498 μέλη του προσωπικού του σκοτώθηκαν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε το Κρεμλίνο για καταστολή των μέσων ενημέρωσης για να κρύψει από τον λαό του στοιχεία από τη ρωσική εισβολή, ενώ το Πεντάγωνο ανέβαλε μια δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που είχε προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα για να αποφευχθεί η παρεξήγηση, αφού ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αύξησε το επίπεδο πυρηνικής συναγερμού της Ρωσίας.

Η αξιολόγηση της Ρωσίας μειώθηκε σε επίπεδο «σκουπίδια» από τον Moody’s.

Ο Fitch μείωσε επίσης την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας  έξι επίπεδα σε «σκουπίδια» και η MSCI εξαλείφει τις ρωσικές μετοχές από τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών.

Οι ρωσικές αγορές συνέχισαν να αναστατώνονται, με τους επενδυτές να προσπαθούν να μάθουν εάν τα ομόλογα της χώρας είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Ο Μπάιντεν επιδιώκει να πιέσει τον Πούτιν χωρίς να πυροδοτήσει ευρύτερο πόλεμο

Η σταθερές ενέργειες αντιποίνων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία έρχεται με τις ΗΠΑ να δείχνουν ότι δεν θέλουν η κρίση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αρκετοί αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο Bloomberg News υπό τον όρο της ανωνυμίας είπαν ότι η προσέγγιση αντανακλά την επιθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να προκαλέσει οικονομικό πρόβλημα στον Πούτιν αποφεύγοντας τους περιττούς κινδύνους με έναν αντίπαλο με πυρηνικά όπλα.

Η προσοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική, είπε ο κόσμος, καθώς ο Πούτιν αντιμετωπίζει αυξανόμενη διεθνή απομόνωση, αλλά και στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ηγήθηκαν των προσπαθειών για επιβολή κυρώσεων στις ρωσικές τράπεζες, στο στόχαστρο πολιτικά συνδεδεμένων ολιγαρχών, στην ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας και στη συγκέντρωση της διεθνούς γνώμης ενάντια στον πόλεμο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος θα κάνει πίσω πρώτος…

Πηγή: Mε πληροφορίες από bloomberg.com

Σχετικά Άρθρα