Σκουρλέτης: Στηρίζουμε τις κυρώσεις αλλά χωρίς εμπλοκή της Ελλάδας

 Σκουρλέτης: Στηρίζουμε τις κυρώσεις αλλά χωρίς εμπλοκή της Ελλάδας

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού και να μείνει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, τονίζοντας ότι «εμείς στηρίζουμε τις κυρώσεις, αλλά στόχος τους πρέπει να είναι να φτάσουν σε διαπραγματεύσεις οι αντιμαχόμενες πλευρές. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους λαούς, γιατί αυτοί την πληρώνουν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι λαοί θα πρέπει να πιέσουν τις κυβερνήσεις να καθίσουν στο τραπέζι».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ακόμα ότι η χώρα μας θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην υποδοχή των προσφύγων».

Περεταίρω, ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ακρίβεια στην ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να συγκρατήσει τις τιμές. Σήμερα ανακοίνωσαν σχέδιο επιβολής πλαφόν κέρδους. Όχι μείωση των τιμών δηλαδή, αλλά διατήρηση των ήδη αυξημένων τιμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από πέρσι προτείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα και του ΦΠΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή και τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν την λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Τα οικονομικά των ΟΤΑ και η υποστελέχωση των υπηρεσιών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων, με τον κ. Σκουρλέτη να επισημαίνει ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτελούν την καρδιά, των τοπικών κοινωνιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Πολιτεία οφείλει να εμπιστευτεί, την αυτοδιοίκηση δίνοντας τις αρμοδιότητες, πόρους και ανθρώπους για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της».

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Σκουρλέτης μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και αύριο, Πέμπτη στις 10.30 το πρωί θα παραστεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις τιμές του ρεύματος, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά.

Σχετικά Άρθρα