Κίνα: Οι κυρώσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα στην Ουκρανία

 Κίνα: Οι κυρώσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα στην Ουκρανία

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι αντιτίθεται στη χρήση μονομερών κυρώσεων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εξαπολύσει επίθεση στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των ειδήσεων ότι οι κυρώσεις δεν θα λύσουν προβλήματα αλλά θα δημιουργήσουν νέα. Υποστήριξε ότι οι κυρώσεις θα παρεμβαίνουν στη διαδικασία επίτευξης εκεχειρίας και πολιτικής συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Άρθρο Κοτζιά: Μια διαφορετική σκοπιά – Η γεωπολιτική του Ουκρανικού και ο νεοτσαρισμός

«Η Κίνα δεν υποστηρίζει τη χρήση κυρώσεων για την επίλυση του προβλήματος και είναι ακόμη περισσότερο αντίθετη στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν βάση στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Wang.

Την Παρασκευή, η Κίνα αρνήθηκε ότι ήταν κατά κάποιον τρόπο «χτυπημένη από τη σύνδεση» επειδή δεν κατήγγειλε τη Ρωσία για τη μαζική της επίθεση στη γειτονική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάνγκ είπε στους δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση στο Πεκίνο ότι οι χώρες που παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων θα δουν τη φήμη τους να σπιλώνεται, διαψεύδοντας τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα από την προηγούμενη μέρα.

Πηγή:.rt.com

Σχετικά Άρθρα