Πεσκόφ: Η Ουκρανία αρνείται τον διάλογο – Επανεκκινούμε τη στρατιωτική επιχείρηση

 Πεσκόφ: Η Ουκρανία αρνείται τον διάλογο – Επανεκκινούμε τη στρατιωτική επιχείρηση

Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις συνομιλίες και το σχέδιο της ρωσικής επιχείρησης επανεκκινεί και τα ρωσικά στρατεύματα θα προχωρήσουν περεταίρω στην ενδοχώρα είπε ο Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατά τη διάρκεια επίσημης ενημέρωσης προς τους συντάκτες.

Το βρετανικό υπουργεία άμυνας μάλιστα ενημερώνει ότι ο κύριοο ς όγκος των ρωσικών στρατευμάτων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Ουκρανική πρωτεύουσα.

Μία πληροφορία που έρχεται να ανατρέψει τόσο το αφήγημα της σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών εντός του Κιέβου, όσο παράλληλα και την ρωσικής αδυναμίας να ολοκληρώσει την στρατιωτική της επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου , κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων ο Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε διαταγή να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση ώστε να δοθεί χρόνος στις συνομιλίες με την ουκρανική ηγεσία, σημείωσε ερμηνεύοντας τον όρο “επανεκκίνηση” που χρησιμοποίησε.

Ουκρανική επιβεβαίωση

Δεν υπήρξε συμφωνία για τις συνομιλίες διότι δεν ικανοποιήθηκαν οι ουκρανικές απαιτήσεις, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας μετά τη δήλωση Πεσκόφ

Σχετικά Άρθρα