Βρετανός υπ. Άμυνας κατά Πούτιν: “Το έχει χάσει τελείως”

 Βρετανός υπ. Άμυνας κατά Πούτιν: “Το έχει χάσει τελείως”

Σε δηλώσεις κατά του του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι οποίες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ρωσία, προχώρησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο «full tonto».

Η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Μπεν Γουάλας, κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν σημαίνει «χαζός» ή «ανόητος» και την επιστράτευσε μιλώντας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο βρετανικός στρατός θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά. Δυστυχώς, έχουμε έναν “δραστήριο” αντίπαλο, τον Πούτιν, ο οποίος το έχει χάσει τελείως», είπε ο Γουάλας.

Σφοδρή αντίδραση από Ρωσία

Οι ρωσικές αρχές απάντησαν στο εν λόγω σχόλιο, με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, να αναφέρει: «Συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιώτες να μελετήσουν καλά όχι μόνο τη γεωγραφία της Ρωσίας αλλά και την ιστορία της, προκειμένου να μην εμπλουτίσουν την κοινή μας στρατιωτική ιστορία με τις ζωές τους, ώστε να ευχαριστήσουν Βρετανούς πολιτικούς με ανεπαρκή μόρφωση».

Τονίζεται επίσης ότι στο σχόλιο του Γουάλας αντέδρασε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα να αναφέρει ότι: «Είναι απίστευτο ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις για τον ηγέτη μιας άλλης χώρας».

Σχετικά Άρθρα