Ο Λιγνάδης αντιμέτωπος με τα θύματά του – Ξεκινά η δίκη

 Ο Λιγνάδης αντιμέτωπος με τα θύματά του – Ξεκινά η δίκη

Aντιμέτωπος με έναν από τους νεαρούς άνδρες που τον καταγγέλλει για βιασμό θα βρεθεί σήμερα, εκτός απροόπτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε διακοπεί για λίγες ημέρες λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξη Κούγια. Ωστόσο, σήμερα στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει ένας 26χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος ταξίδεψε από την Σουηδία για να καταθέσει στην δίκη καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περισσότερων από 20 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Ο νεαρός έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη στην οποία τον κατηγορεί ότι τον βίασε το 2010 όταν ήταν ανήλικος στο διαμέρισμα του στο Μεταξουργείο.

Στην μήνυση του ο μάρτυρας περιγράφει ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε το ενδιαφέρον του για το θέατρο για να τον προσεγγίσει να τον παρασύρει στο σπίτι του και τελικά να τον βιάσει. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι μαρτυρίες των υπολοίπων ανδρών που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Πρόκειται για έναν νεαρό που στρέφεται σε βάρος του σκηνοθέτη τον οποίο κατηγορεί ότι τον βίασε ενώ ήταν 17 ετών στο Μεταξουργείο αλλά και έναν δεύτερο που αναφέρεται σε βιασμό του στην ίδια ηλικία στην Επίδαυρο. Ένας ακόμη νεαρός άνδρας αναμένεται να καταθέσει ότι ο σκηνοθέτης τον κακοποίησε σεξουαλικά αφού προηγουμένως τον νάρκωσε.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος οδηγείται συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο, από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση» και «αδίστακτους και ανήθικους μάρτυρες». Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε σχέση με ανήλικους ενώ αρνείται ότι έχει αναγκάσει με τη βία οποιονδήποτε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.

Σχετικά Άρθρα