Ποιος είναι ο 62χρονος πράκτορας που κατσάδιασε ο Πούτιν σε ζωντανή μετάδοση

 Ποιος είναι ο 62χρονος πράκτορας που κατσάδιασε ο Πούτιν σε ζωντανή μετάδοση

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με την «κατσάδα» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στον αρχικατάσκοπο της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος για αρκετά δευτερόλεπτα, σάστισε…

Η σκηνή έμοιαζε με μαθητή τον οποίο μαλώνει ο δάσκαλός τους μπροστά σε ολόκληρη την τάξη.

Θρίλερ με τουρκικά F-16 στον Άραξο

Ευρέως γνωστός στην χώρα είναι ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο 62χρονος διπλωμάτης είναι διάδοχος του πρώην πρωθυπουργού Μιχαήλ Φραντκόφ στην ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών της Μόσχας και όλοι γνώριζαν ότι έχει τοποθετηθεί στην «ηλεκτρική» καρέκλα μιας υπηρεσίας, που τη συνοδεύουν ιστορίες αλλά και μύθοι ενός ολόκληρου αιώνα.

Ο Ναρίσκιν είναι αρκετά «σκληροπυρηνικός» στις απόψεις του και λάτρης των θεωριών συνωμοσίας. Σε μια συνέντευξη νωρίτερα φέτος είχε πει ότι η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Κρεμλίνου, ήταν μια πλεκτάνη των δυτικών με στόχο να στηρίξουν την αντιπολίτευση της Μόσχας, θυσιάζοντας τον ακτιβιστή. Παράλληλα, συνέκρινε την κυβέρνηση της Ουκρανίας με «χιτλερική κατοχή».

Δεν διστάζει συχνά να χρησιμοποιήσει ακραία γλώσσα για να περάσει το μήνυμά του. Ερωτηθείς κάποτε αν τον έχουν προδώσει ποτέ, απάντησε πως «το μόνο που τον παρηγορεί είναι πως οι προδότες είτε έχουν καεί ήδη στην πυρά της κόλασης είτε σίγουρα θα καταλήξουν εκεί».

Η σχέση Πούτιν – Ναρίσκιν χρονολογείται πίσω στις αρχές του ’90, όταν ο πρώτος ήταν αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αγίας Πετρούπολης και ο δεύτερος εργαζόταν στη δημοτική αρχή, άρα οι δυο τους έχουν χτίσει σε γερά θεμέλια αυτή την… ιδιόμορφη σχέση.

Σχετικά Άρθρα