Ασφυκτικές πιέσεις από ενέργεια, ακρίβεια και αντιπολίτευση – Διστακτικές κινήσεις αποκλιμάκωσης

 Ασφυκτικές πιέσεις από ενέργεια, ακρίβεια και αντιπολίτευση – Διστακτικές κινήσεις αποκλιμάκωσης

Με εμφανή ανησυχία παρακολουθούν στην κυβέρνηση τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Κατά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κινητικότητα στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα πολεμικών ναυτικών μονάδων, αλλά και για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Ρωσία.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου επιτείνουν το φόβο για ράλι τιμών του φυσικού αερίου, που αλυσιδωτά αυξάνουν τις επισφάλειες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς «ενδεχομένως να χρειαστεί να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση, αν ανέβουν πολύ οι τιμές του φυσικού αερίου, το επόμενο διάστημα, και αν αυτό επηρεάσει και τις τιμές  της ηλεκτρικής ενέργειας» εξηγούσε κυβερνητικός αξιωματούχος την δύσκολη εξίσωση με άγνωστους παράγοντες που έχει να λύσει η κυβέρνηση.

  • «Στηρίζουμε σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, στηρίζουμε σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο. Και στους συμπολίτες μας εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, που υπάρχει να σταθούμε στο πλευρό τους» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA θέλοντας να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο του έκτακτου επιδόματος αλλά να βάλει και την διάσταση των λελογισμένων δυνατοτήτων.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση αυξάνει την πίεση στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους αγρότες και το Κίνημα Αλλαγή δια του επικεφαλής Μιχάλη Κατρίνη φέρνει στον πρωθυπουργό το ιδιωτικό χρέος των 260 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο και να προωθήσει το κυβερνητικό αφήγημα για ανάπτυξη από την οποία έχουν όλοι κοινωνικό μέρισμα αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω των επενδύσεων.

Στα τέλη της εβδομάδας προγραμματίζεται να βρεθεί στη Σύρο όπου θα δοθεί έμφαση στην επαναλειτουργία του Νεώριου την τελευταία διετία.

Σχετικά Άρθρα