Διάγγελμα προαναγγελία εισβολής – Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ 

 Διάγγελμα προαναγγελία εισβολής – Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ 

Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το διάγγελμα του Προέδρου Πούτιν είχε αρκετές αναφορές στην ιστορία με αφετηρία τον 17ο αιώνα, αλλά και την ιστορία της ΕΣΣΔ.

«Η σύγχρονη Ουκρανία στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία αμέσως μετά την επανάσταση του 1917» συμπλήρωσε κάνοντας ακολούθως επίσης αναφορά στον Στάλιν, και στην απόφαση του Χρουτσόφ κατά τη δεκαετία του 1960 να πάρει την Κριμαία από τη Ρωσία και να την δώσει στην Ουκρανία…

Προηγουμένως, ο Ρώσος ηγέτης έδωσε επίσης μια «τελευταία ευκαιρία» στη Δύση να υποχρεώσει το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ. Παράλληλα, ακόμα αναμένεται η απόφαση για την αναγνώριση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από την Ρωσία.

Η Δύση από την πλευρά της, επιμένει ότι ο ρωσικός στρατός είναι σε ετοιμότητα για εισβολή στην Ουκρανία, αν το διατάξει ο Πούτιν.

Στην έναρξη του διαγγέλματος, ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ουκρανία «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».

«Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας».

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση» πρόσθεσε.

Πούτιν: Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν μολυνθεί με τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς

Ο Πούτιν λέει ότι η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη βοήθεια μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 1991-2013.

«Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν μολυνθεί με τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς, το Κίεβο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον διάλογο με τη Μόσχα για να διαπραγματευτεί με τη Δύση» είπε ακόμα στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Ουκρανία είναι διαιρεμένη και αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση» πρόσθεσε και τόνισε πως «εξωτερικές δυνάμεις έπαιξαν ρόλο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πούτιν: Δεν υπάρχει ανεξάρτητο δικαστήριο στην Ουκρανία

Δεν υπάρχει ανεξάρτητο δικαστήριο στην Ουκρανία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ανέφερε επίσης ότι η ρωσική γλώσσα αφαιρείται από όλες τις δημόσιες σφαίρες στην Ουκρανία.

Η δύναμη των «πατριωτών» στην Ουκρανία έχασε τον εθνικό της χαρακτήρα,, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα