Τρολάρει τους Αμερικανούς ο Πούτιν: “Τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;”

 Τρολάρει τους Αμερικανούς ο Πούτιν: “Τι ώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος;”

Στρατιωτικοί αναλυτές στη Δύση αναφέρουν πως είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι για την έκταση της αποκλιμάκωσης μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για την επιστροφή των στρατευμάτων της Ρωσίας στην βάση τους από τα σύνορα με την Ουκρανία.

 «Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (…) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους . Αυτό που συμβαίνει είναι συνήθως διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αποχωρεί μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από την μεθόριο με την Ουκρανία – Η ανακοίνωση της Μόσχας

Ο ίδιος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτούν την κρίση, προειδοποιώντας για επικείμενη εισβολή, στο σημείο που ο Πεσκόφ είπε πως ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ειρωνεύτηκε για το γεγονός αυτό.

«Μας ζητά να μάθουμε αν η ακριβής ώρα που θα ξεκινήσει ο πόλεμος έχει δημοσιευτεί», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η ρωσική εισβολή «θα αρχίσει στη μία τα χαράματα» της Τετάρτης επιμένουν αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες ότι ο Πούτιν αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά του από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιμένουν ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει την εισβολή στη μία τα χαράματα της Τετάρτης με μαζική επίθεση και τη συμμετοχή έως 200.000 στρατιωτών, όπως μεταδίδει η Τhe Sun. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι θα προηγηθούν αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικά στρατιωτικά και κυβερνητικά κέντρα διοίκησης προτού ξεκινήσει η επέλαση των ρωσικών αρμάτων μάχης.

Σχετικά Άρθρα