Εξελίξεις εντός της εβδομάδας για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι έδειξε ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα

 Εξελίξεις εντός της εβδομάδας για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι έδειξε ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στη μικρή Τζωρτζίνα

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις γιατρών αναφορικά με την υπόθεση θανάτου των τριών αδελφών από την Πάτρα. Οι μικρές Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα πέθαναν με διαφορά λίγων ετών και είναι πολλά τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για τα αίτια. Αρχικά θα κληθούν να καταθέσουν 15 γιατροί και νοσηλευτές από δύο νοσοκομεία της Πάτρας και δύο των Αθηνών στα οποία είχαν νοσηλευτεί οι μικρές, πριν τελικώς καταλήξουν.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το MEGA, θα είναι και ο γιατρός ο οποίος επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα κατά το επεισόδιο που είχε το 2021. Μετά από αυτό η μικρή είχε νευρολογικά προβλήματα, ενώ της είχε τοποθετηθεί απινιδωτής.

Επίσης, τη δική τους μαρτυρία θα δώσουν και επτά ιατροδικαστές, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τις υποθέσεις των κοριτσιών.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων στη 9χρονη που μπορεί να είναι καθοριστικά για τη συνέχεια της έρευνας.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν εντός των επόμενων ημερών και εκτιμάται πως θα δώσουν σημαντικές απαντήσεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να επαναληφθούν και οι γενετικές εξετάσεις, ενώ, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο εκταφής.

Προηγμένες εξετάσεις γενετικής ενδεχομένως να δείξουν κάποια αιτιολογική σχέση μεταξύ των τριών θανάτων.

Χθες, να σημειωθεί υπήρξαν πληροφορίες από το στοιχεία που φαίνεται ότι προκύπτουν από τον απινιδωτή της 9χρονης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», υπάρχουν οι καταγραφές από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη που είχε τοποθετηθεί στο παιδί για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε.

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν πεθάνει το παιδί.

Οι γιατροί αναφέρουν πως το παιδί παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τόσο μεγάλη που, κατά πηγές, δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Απομένει να φανεί εάν οι πληροφορίες αυτές ισχύουν και τι τροπή θα λάβει η έρευνα στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα