Νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου: Το νέο αποκαλυπτικό βίντεο, το κινητό του νεοναζί δολοφόνου και τα αποδεικτικά στοιχεία

 Νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου: Το νέο αποκαλυπτικό βίντεο, το κινητό του νεοναζί δολοφόνου και τα αποδεικτικά στοιχεία

Σύμφωνα πηγές που επικαλείται το iefimerida.gr οι αρχές προσπαθούν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών του 23χρονου χούλιγκαν που χθες πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή. Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες, φαίνεται να έχουν εικόνα για έξι περίπου άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν είναι απίθανο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αν όχι και για τους έξι, τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς.

Κλειδί» στις έρευνες , αποτελούν και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την -οργανωμένη και σχεδιασμένη όπως χαρακτηρίζεται – επίθεση όσο και μετά από αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Αστυνομία εξετάζεται τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου, με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από ακροδεξιές ομάδες στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Το επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο που αξιοποιεί η αστυνομία έχει να κάνει και με ένα ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στο σημείο που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από χούλιγκαν ο 19χρονος Άλκης. 

Οπως ανέφερε το Open πάνω σε αυτό το ρόπαλο έχουν εντοπιστεί στοιχεία τόσο του θύματος, όσο και του 23χρονου που έχει συλληφθεί.

Από την άλλη φαίνεται να έχουν μιλήσει και τα τηλέφωνα. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και αποκαλύπτονται με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη. Σύμφωνα με το Open στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει μία «χαρτογράφηση» των χούλιγκαν της πόλης. Αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Άλκη οι Αρχές να γνωρίζουν καλά ποιοι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και αυτό που έλειπε ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δικογραφία.

Επίσης δύο από τα άτομα που επέβαιναν στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στη Χαρίλαου έχει ταυτοποιήσει η Αστυνομία.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει ο Alpha η εξέταση ενός μαχαιριού αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις. Στο κυρτό μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη, βρέθηκε αίμα του Άλκη, αλλά και το DNA του 23χρονου που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του.

Επιπλέον όμως, στο μαχαίρι καραμπίτ υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα “δείξουν” ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για το θάνατο του 19χρονου.

Ο 23χρονος ήταν πάντως ήδη γνωστός στις αρχές, αφού δικογραφία εις βάρος του είχε δημιουργηθεί και για ένα αντίστοιχο επεισόδιο του 2019, το οποίο τότε δεν είχε οδηγήσει σε φόνο.

Την ίδια ώρα ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που έχει καταγράψει τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο  ΑΝΤ1, το εν λόγω βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, που εξαπέλυσαν την άγρια επίθεση σε βάρος των νεαρών, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο βίντεο καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Σχετικά Άρθρα