Ο ΕΝΦΙΑ αναβιώνει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το Φθινόπωρο – Πηγές του Μαξίμου… επιμένουν ότι πρόκειται για απάντηση στην πόλωση

 Ο ΕΝΦΙΑ αναβιώνει τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το Φθινόπωρο – Πηγές του Μαξίμου… επιμένουν ότι πρόκειται για απάντηση στην πόλωση

Η εξαγγελία της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ήταν μια ακόμη κίνηση στην παλέτα των μέτρων που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να προσεταιριστεί την μεσαία τάξη φέρνοντας στις συζητήσεις και πάλι σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το Φθινόπωρο.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Επισήμως το Μαξίμου απορρίπτει τα εν λόγω σενάρια ως παλαιοκομματικές τακτικές και βάζει την διάσταση της στρατηγικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι συνεπής στα κεντρικά προτάγματα όπως είναι οι φοροελαφρύνσεις, με τα οποία εξελέγη. Εξάλλου όπως σημείωναν από το κυβερνητικό επιτελείο, ο Πρωθυπουργός είχε βάλει το χρονοδιάγραμμα των νέων παρεμβάσεων στον ΕΝΦΙΑ.

  • «Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην όξυνση της πόλωσης που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αυξήσει την συσπείρωσή του» σημείωνε συνομιλητής του Πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι η σύγκριση πάνω από την κάλπη θα είναι επί των πεπραγμένων της κυβέρνησης και την προσδοκία του κυβερνητικού έργου της επόμενης τετραετίας.

Η ανακοίνωση της μόνιμης μείωσης του ΕΝΦΙΑ έγινε με τρόπο πανηγυρικό και αιφνιδιαστικό καθώς διοχετεύτηκε η πληροφορία ότι επίκειται δήλωση του Πρωθυπουργού χωρίς προηγούμενες διαρροές και συνοδεύτηκε από ορυμαγδό αντιδράσεων της αντιπολίτευσης ότι ευνοείται η μεγάλη περιουσία και ως αντίδοτο στην έκρηξη της ακρίβειας είναι αναποτελεσματικό ιδίως μετά την κατηγορηματική άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι «τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Στις ενδιαφέρουσες ψηφίδες της πολιτικής εικόνας και του «πολέμου» στο κέντρο ήταν η τοποθέτηση στο Facebook του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, ο οποίος έκανε λόγο για νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ρωτώντας την αν νιώθει υπερήφανη για την συγκυβέρνηση του 2012-14. Η εμφάνιση του υπουργού Επικρατείας ανήκει στα εξ οικείων βέλη λόγω και της ιδεολογικής προέλευσής του και εντάσσεται στο κυβερνητικό αφήγημα που και χθες περιέγραψε το libre.gr ότι το υπεύθυνο τμήμα στελεχών από την συγκυβέρνηση έχει ενσωματωθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου προκάλεσε σκωπτικά σχόλια από τον μεν Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ότι «επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος που μας έλεγε ότι υπήρχε μελέτη για τους αστυνομικούς ότι δεν «κολλάνε» covid19. Θα έχει κάποια μελέτη και για αυτό το θέμα» αλλά και από τον επίσης γνώριμο του και συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλη Τσόγκα ότι δεν θα δοθούν πιστοποιητικά αποδεδειγμένης υπευθυνότητας.

Σχετικά Άρθρα