Κλίμα πόλωσης στο δρόμο για τις κάλπες – Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ

 Κλίμα πόλωσης στο δρόμο για τις κάλπες – Η στρατηγική του Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σημείωσε χθες απευθυνόμενος στους βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη ότι δεν προκρίνει το τοξικό πολιτικό κλίμα και πως επιλέγει να μιλά με το κυβερνητικό έργο, όμως η πόλωση και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα φαίνεται ότι θα είναι το πολιτικό κλίμα στο εξής.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Για πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους η επόμενη περίοδος θα σημάνει την μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι θα επιδιώξει να καλλιεργήσει την αναμονή των εκλογών και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της με την τακτική του… σκληρού ροκ.

Η κυβέρνηση ήδη υφαίνει την στρατηγική της ταύτισης του πολακισμού, όπως τον αποκαλούν στη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ήτοι να χρεώσουν στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιθεσμική και διχαστική στάση αλλά και να θυμίσουν ποιο στελεχιακό προσωπικό κυβέρνησε και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Καλλιεργείται με άλλα λόγια η αντίστιξη του μετώπου της λογικής και του αποτελέσματος απέναντι στον λαϊκισμό και τον διχασμό.

Σε δεύτερο πλάνο είναι εμφανές το κόψιμο του ομφάλιου λώρου της ΝΔ με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπό την ομπρέλα της υπόθεσης της Νοβάρτις, έχτισαν το μέτωπο της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όχι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πολιτευτεί αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, που θα αποδυναμώσει και άλλο το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί κυρίως θέλει να βάλει στις μυλόπετρες τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

  • «Εντάξαμε στελέχη με κεντροαριστερό αποτύπωμα στο κυβερνητικό σχήμα» εξηγούσαν στελέχη του Μαξίμου.

«Για τα πρόσωπα των οποίων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν, η κοινωνία έβγαλε τα συμπεράσματα της και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Η αριστερή όμως στροφή του ΚΙΝΑΛ σημαίνει ότι θα συγχωρήσει και την Νόβαρτις από τον κ.Τσίπρα;» αναρωτιόταν στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού πυροβολώντας ευθέως σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη και αξιοποιώντας την δυσφορία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την μη αναφορά θεσμικά του Πρωθυπουργού και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στοχοποιήθηκαν.

Σχετικά Άρθρα