Ερχονται καταιγίδες στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

 Ερχονται καταιγίδες στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Βροχές σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα δυτικά τμήματα της χώρας. Κατά το υπόλοιπο της Τρίτης, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και καταιγίδες κατά κύριο λόγο σε Θράκη, Στερεά, Πελοπόννησο και νησιωτικές περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών, θα συνεχιστούν και κατά το υπόλοιπο της μέρας. Τα φαινόμενα στη Θράκη από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.

Ποιος ήταν ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε στο Χαριλάου

Στην παρακάτω εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου φαίνονται χαρακτηριστικά χρωματισμένα τα ψυχρότερα και υψηλοτέρα νέφη που σχετίζονται με τα μέτωπα του βαρομετρικού χαμηλού που επηρεάζει τη χώρα μας.

Η κακοκαιρία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις μικρής έως μέτριας έντασης και χιόνι ή χιονόνερο μόνο στα ορεινά του νομού, ενώ στην Αττική από το μεσημέρι οι βροχές αναμένεται να ενταθούν και να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι νότιων διευθύνσεων άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 5 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 έως 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 14 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Στους χάρτες των Εικόνων 2 και 3 παρουσιάζεται ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 01/02 αντίστοιχα.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα παράκτια της Θράκης, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στις νησιωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν σε Θράκη, Αιγαίο και Κρήτη. Οι νότιων διευθύνσεων άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Σχετικά Άρθρα