Σεξιστικό μήνυμα για τον χιονιά από υπάλληλο του ΥΠΠΟ- “Κόντρα” Αναγνωστοπούλου-Μενδώνη

 Σεξιστικό μήνυμα για τον χιονιά από υπάλληλο του ΥΠΠΟ- “Κόντρα” Αναγνωστοπούλου-Μενδώνη

Το ΥΠΠΟ απαντά με ανακοίνωσή του στην τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, περί του σεξιστικού μηνύματος που απέστειλε το υπουργείο στους εργαζομένους του για την κακοκαιρία.

Το μήνυμα που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού για την κακοκαιρία αφορά στη χρήση του 112, ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης, και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί για την τοποθέτηση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, με ανάρτησή της, παρουσιάζει τις οδηγίες του ΥΠΠΟ με μία εικόνα όπου μία γυναίκα με μίνι και τακούνια στο χιόνι βάζει αλυσίδες στο αυτοκίνητο, με τη σημείωση: «Σε μια περίοδο που ο σεξισμός, η παρενόχληση και η βία κατά των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτου φαινομένου, το υπουργείο Πολιτισμού γίνεται μπροστάρης στην ‘’παραδοσιακή’’ και αρχαϊκή χρήση των γυναικών, σε εικονογραφημένο μήνυμα προστασίας των εργαζομένων του».

Το ΥΠΠΟ απαντά ότι το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ, o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία, με εντολή της υπουργού.

Εικόνα
Το μήνυμα για την χρήση του 112

ΥΠΠΟ: Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΥΠΠΟΑ

Εξ αιτίας της εμμονής της με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για άλλη μια φορά, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης στο ΥΠΠΟΑ, καθώς εγκαλεί την Υπουργό για δήθεν διακίνηση σεξιστικών μηνυμάτων από το Υπουργείο.

Ενημερώνουμε την κ. Τομεάρχη ότι το μήνυμα που εστάλη από το αρμόδιο Τμήμα Παλλαϊκής Αμυνας και Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι το κάτωθι επισυναπτόμενο.

Το μήνυμα στο οποίο αναφέρεται η κ. Τομεάρχης εστάλη από υπάλληλο της ΓΓΑ o οποίος δεν έχει καμία σχετική εξουσιοδότηση, και για τον οποίον ήδη έχει κινηθεί, με εντολή της Υπουργού προς τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό, η προβλεπόμενη εκ του νόμου πειθαρχική διαδικασία. Συνιστούμε στην κ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει τις πηγές της.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ απαντά στην παρακάτω ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου:

Σχετικά Άρθρα