Οινόη: “Πληρώσαμε από την τσέπη μας λεωφορείο” λένε οι εγκλωβισμένοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 Οινόη: “Πληρώσαμε από την τσέπη μας λεωφορείο”  λένε οι εγκλωβισμένοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι περίπου 500 επιβάτες που ήταν εγκλωβισμένοι για 18 ολόκληρες ώρες στα δύο τρένα που παρουσίασαν βλάβη στην Οινόη.

Από αυτούς, όσοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, καθώς ήθελαν να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους, παρελήφθησαν από τουριστικό λεωφορείο, για να τους μεταφέρει προς τη Θήβα, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη το οποίο, όπως είπαν, αναγκάστηκαν να μισθώσουν οι ίδιοι.

Ταλαιπωρία στην Οινόη: “«Μας λέγαν να χτυπήσουμε στα γύρω σπίτια για βοήθεια”

Νωρίτερα, από το σημείο αναχώρησαν περίπου 10 λεωφορεία με τους επιβάτες που δέχθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, γιατί είτε επέβαιναν στο άλλο τρένο που είχε προορισμό την πρωτεύουσα, είτε δέχτηκαν να γυρίσουν πίσω απλώς για να φύγουν από τον σταθμό και να γλιτώσουν την περεταίρω ταλαιπωρία μέσα στην κακοκαιρία.

Για «παράνοια» μίλησαν στο OPEN ταλαίπωροι επιβάτες, οι οποίοι και κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι της ΕΡΓΟΣΕ τους είπαν ότι η εταιρεία μπορεί να αναλάβει μόνο τα δρομολόγια από Οινόη προς Αθήνα. Οι επιβάτες που ήθελαν να συνεχίσουν για Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν, τελικά, να ναυλώσουν οι ίδιοι λεωφορείο, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας από τους επιβάτες, τουριστικός πράκτορας στο επάγγελμα πήρε 35 περίπου ευρώ από τον κάθε επιβάτη του λεωφορείου, προκειμένου να μαζευτεί το τελικό ποσό που χρειαζόταν και να πάνε στον προορισμό τους. Συνολικά μάζεψαν ένα ποσό της τάξεως των 1.135 ευρώ. «Μετά από 20 ώρες ταλαιπωρίας έπρεπε να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο ίδιος στο OPEN.

Σχετικά Άρθρα