Εργαζόμενοι ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλουν “συνεχείς βλάβες, μεγάλες καθυστερήσεις και συρμοί χωρίς κλιματισμό”

 Εργαζόμενοι ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλουν “συνεχείς βλάβες, μεγάλες καθυστερήσεις και συρμοί χωρίς κλιματισμό”

Το Σ.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάνοντας λόγο για προβλήματα κυκλοφορίας, μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια από συνεχείς βλάβες στο τροχαίο υλικό και για συρμούς χωρίς καθόλου κλιματισμό ή με κλιματιστικά που υπολειτουργούν, καταγγέλλει πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα «της έλλειψης ανταλλακτικών των συρμών, της έλλειψης προσωπικού στην τεχνική βάση, των απαράδεκτων εγκαταστάσεων επισκευής και συντήρησης που είναι αντιπαραγωγικές, της λανθασμένης διαχείρισης του τροχαίου υλικού στα σημερινά δρομολόγια αλλά και της αποτυχημένης επιλογής σε διευθυντικά στελέχη τα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σιδηροδρόμου και ασχολούνται μόνο με βολέματα συνδικαλιστών αρεστών σε αυτούς».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι το θέμα των προβληματικών κλιματιστικών πήρε σημαντική έκταση στα ΜΜΕ μετά από «παρέμβαση της υφυπουργού μεταφορών Χ. Αλεξοπούλου στην διοίκηση της εταιρείας καθώς ταξίδεψε σε συρμό με πρόβλημα στα κλιματιστικά και δέχθηκε τις διαμαρτυρίες των επιβατών για την κατάσταση που επικρατούσε».

Οι νέες καταγγελίες έρχονται ενώ είναι σε εξέλιξη παραμένει η δικαστική έρευνα για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη. Χθες δημοσιεύτηκε το πόρισμα των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων, που περιλαμβάνει ακόμα μία διαπίστωση για αποτροπή της τραγωδίας, εάν υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης.
Σύμφωνα με το Σ.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο για την Κυριακή:

«Η αμαξοστοιχία51 (Θεσ/κη-Αθήνα ) έγινε με ηλεκτράμαξα και βαγόνια αντί για ETR καθώς ο συρμός που ήταν προγραμματισμένος να εκτελέσει το δρομολόγιο παρουσίασε βλάβη ενώ άλλος συρμός ΕΤR που να είναι λειτουργικός δεν υπήρχε ! Αποτέλεσμα ήταν να αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 51 με 82 λεπτά καθυστέρηση. (Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 51 δικαιούνται αποζημίωσης το 25% της τιμής του εισιτηρίου)
Η αμαξοστοιχία 54 (Αθήνα – Θεσ/κη) αντί για συρμό ETR έγινε με ηλεκτράμαξα και βαγόνια .Αιτιολογία άγνωστη
Η εταιρεία συντήρησης των ETR θα ενημερώσει γιατί σήμερα δεν κυκλοφόρησε κανένας συρμός; Θα ενημερώσει γιατί δεν είχε έτοιμους εφεδρικούς συρμούς;
Η αμαξοστοιχία 56 (Αθήνα – Θεσ/κη) παρουσίασε βλάβη στην ηλεκτράμαξα και σε ένα βαγόνι (κυλικείο) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση της κατά 58 λεπτά από την Αθήνα
Η αμαξοστοιχία 882 ( Αθήνα-Καλαμπάκα) έγινε με μια ηλεκτράμαξα και 2 ντηζελομηχανές (συνολικά 3 δλδ) καθώς μόλις χθες ανακάλυψαν κάποιοι (μετά από τις διαμαρτυρίες των επιβατών για την αφόρητη ζέστη στα βαγόνια)΄ότι από τις μηχανές ντηζελ κάποια πρέπει να δουλεύει συνέχεια για να λειτουργούν τα κλιματιστικά στα βαγόνια κατά την πολύωρη αναμονή του συρμού στον σταθμό της Καλαμπάκας.Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο το καύσιμο των μηχανών δεν φτάνει για να επιστρέψουν στην Αθήνα ως 887 και χρησιμοποιούν 2 ντήζελ μηχανές συν μια ηλεκτράμαξα!!
Αμαξοστοιχία του προαστιακού 1327 (Κιάτο-Πειραιάς) παρουσίασε βλάβη στον έναν μετατροπέα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση 17 λεπτών στο δρομολόγιο.
Αμαξοστοιχία στην Πάτρα 12536 άλλαξε τροχαίο υλικό λόγω βλάβης .Αποτέλεσμα 27 λεπτά καθυστέρησης.
Σήμερα στον προαστιακό είχε ήδη δρομολογηθεί συρμός με βλάβη στον έναν μετατροπέα.
Οι ντηζελοκίνητοι συρμοί railbus που εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς-Ρέντης είναι με μειωμένη ισχύ
Στις καθυστερήσεις από βλάβες θα πρέπει να προστεθούν και οι καθυστερήσεις από προβλήματα κυκλοφορίας.

Αμαξοστοιχία 54 με 22 λεπτά από την Λάρισα
Αμαξοστοιχία 887 με 26 λεπτά από την Λειβαδιά
Αμαξοστοιχία 13301 με 12 λεπτά από τον Άγιο Ανδρέα
Αμαξοστοιχία 12592 με 57 λεπτά από την Λάρισα».
«Η κατηγοριοποίηση των εργαζομένων, ο διαχωρισμός σε «καλά» και «κακά» παιδιά μέσα στην εταιρεία ,η προκλητική διαχείριση του προσωπικού, τα διάφορα γραφεία που πλέον ασφυκτιούν από προσωπικό που φεύγει από τα τρένα ενώ έχουν προσληφθεί για καθήκοντα στο τρένο ,οι προκλητικές εξυπηρετήσεις, έχουν την τιμητική τους στο κλίμα διάλυσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα