Έντονη δυσφορία Πλεύρη για Γκάγκα και Παίδων Πεντέλης

 Έντονη δυσφορία Πλεύρη για Γκάγκα και Παίδων Πεντέλης

Η απόφαση για δραστική και δραματική περιστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προκαλεί, όπως πληροφορούμαστε, εσωτερική σύγκρουση στο υπουργείο Υγείας.

Ως γνωστόν, η κυβερνητική απόφαση αφορά να σταματήσουν για ένα διάστημα αρκετών εβδομάδων οι 24ωρες εφημερίες (Δευτέρα και Πέμπτη) σε ένα νοσοκομείο που καλύπτει παιδιατρικά περιστατικά όχι μόνο από την βόρεια Αττική αλλά και από την Εύβοια και σχεδόν ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Οι υγειονομικοί αντέδρασαν έντονα και ζητούν ναι μεν να ανοίξουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές (με ενίσχυση του προσωπικού) αλλά να μην σταματήσουν οι εφημερίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση χρεώνεται στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αιφνιδιάστηκε σχετικά. Εκεί, όμως, που το πράγμα ξέφυγε ήταν με την παρουσία των ΜΑΤ έξω από το Παίδων Πεντέλης κατά τη συγκέντρωση υγειονομικών και πολλών κατοίκων της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση.

Ο Θάνος Πλεύρης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, δεν είχε καμία σχέση με την εντολή να σταλούν τα ΜΑΤ -κάτι που προκάλεσε οργή-, και λέγεται πως ήταν απόφαση του επικεφαλής της ΥΠΕ Π. Στάθη (που ήταν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ), ο οποίος υπέβαλε το σχετικό αίτημα στην Κατεχάκη κατόπιν συνεννόησης με την κ. Γκάγκα.

Το θέμα μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του νοσοκομείου πλήρως και ίσως κληθεί να το διαχειρισθεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα