Τζανακόπουλος – “Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τα λαϊκά συμφέροντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Εκλογές για να φύγει άμεσα”

 Τζανακόπουλος – “Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τα λαϊκά συμφέροντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Εκλογές για να φύγει άμεσα”

Την άμεση διεξαγωγή εκλογών για να φύγει «η επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία και τα λαϊκά συμφέροντα, κυβέρνηση Μητσοτάκη», ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

Αναφερθείς στα σημαντικά μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση στο πεδίο της πανδημίας και δεν το έκανε, υπογράμμισε: «η ενίσχυση του ΕΣΥ, η παροχή δωρεάν rapid test και η συνταγογράφηση των PCR, όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη παρά τα ψέματα του κ. Γεωργιάδη, η ενίσχυση των μισθών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο πλήττεται όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υλικές συνθήκες διαβίωσής του, αλλά και σε ό,τι αφορά το ηθικό του».

«Όταν βλέπεις τους ‘σκληρούς’ δείκτες της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη να υποχωρούν και στην Ελλάδα η πανδημία εξακολουθεί να θερίζει 100 ανθρώπους την ημέρα, ενώ οι διασωληνώσεις αυξάνονται, είναι ευνόητο ότι το ηθικό του κόσμου που είναι στην πρώτη γραμμή υφίσταται τεράστια ζημιά», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Υπάρχουν επίσης πράγματα που δεν πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα να λέει συνεχώς ότι βρισκόμαστε στο τέλος του πανδημικού κύκλου –ενώ γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι μία συνθήκη που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα», δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν προαναγγείλει το τέλος της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον 5 φορές με φράσεις όπως ‘το τελευταίο μίλι’, ‘νικήσαμε τον κορονοϊό’, ‘οι τελευταίες τρεις εβδομάδες’. Όλα αυτά δημιουργούν σύγχυση, εφησυχασμό, αλλά και αγανάκτηση στους πολίτες», όπως είπε.

Σχετικά Άρθρα