Χωρίς εισιτήρια για το ευρύ κοινό οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο

 Χωρίς εισιτήρια για το ευρύ κοινό οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο

Τα εισιτήρια για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο δεν θα πωλούνται στο ευρύ κοινό λόγω της Covid-19, αλλά θα διανεμηθούν από τις αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

“Όσον αφορά τη ζοφερή και περίπλοκη κατάσταση της πρόληψης και του ελέγχου της επιδημίας [και] προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού και των θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφασίσαμε να αλλάξουμε το αρχικό σχέδιο δημόσιας πώλησης εισιτηρίων”, ανέφερε η επιτροπή.

Ομάδες θεατών θα προσκληθούν επί τόπου καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων και θα πρέπει να “συμμορφώνονται αυστηρά με τις απαιτήσεις πρόληψης και ελέγχου της Covid-19 πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρακολούθηση των Αγώνων”.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει ότι όσοι παρευρεθούν θα είναι κάτοικοι της ηπειρωτικής Κίνας που θα έχουν τα απαιτούμενα “αντίμετρα για τον Covid-19”.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου το Πεκίνο ανέφερε το πρώτο του κρούσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στις 15 Ιανουαρίου.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου, πριν από την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στις 4 Μαρτίου.

Οι αθλητές και οι αντιπροσωπείες των χωρών έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο Πεκίνο και εισέρχονται αμέσως σε μια αυστηρά ελεγχόμενη φούσκα που τους διαχωρίζει εντελώς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πλέον για να εισέλθει κάποιος στο Πεκίνο απαιτείται αρνητικό τεστ κοροναϊού πριν ξεκινήσει το ταξίδι του και ένα ακόμη τεστ αμέσως μόλις φτάσει στην πόλη. Εξάλλου έχει γίνει σύσταση στους κατοίκους του Πεκίνου να μην φύγουν από την πόλη ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα έφτασε σήμερα στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάρτιο του 2020, Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στη χώρα 223 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 80 στην πόλη Τιανζίν, και εννέα άλλα, εκ των οποίων και ένα κρούσμα του Όμικρον, στην Καντόν, στο νότιο τμήμα της χώρας. Εξήντα οκτώ άλλες νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν στην κεντρική επαρχία Χενάν, όπου έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα μερικού lockdown και έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία τεστ για πολλά εκατομμύρια κατοίκους.

Σχετικά Άρθρα