Η ευνοϊκή συγκυρία με 4 παράγοντες για πρόωρες κάλπες αρχές του καλοκαιριού – “Δεν βιάζεται, δεν φοβάται το αίτημα Τσίπρα”

 Η ευνοϊκή συγκυρία με 4 παράγοντες για πρόωρες κάλπες αρχές του καλοκαιριού – “Δεν βιάζεται, δεν φοβάται το αίτημα Τσίπρα”

Η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού την 1η Μαϊου «ζέστανε» υποθέσεις επί χάρτου αν οι αρχές του καλοκαιριού θα ήταν μια πρόσφορη περίοδος για εκλογικό αιφνιδιασμό. Η κατηγορηματικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εξάντλησης της τετραετίας κάθε φορά που ερωτάται δημόσια, «δεν είναι μόνο φραστική αλλά έχει και περιεχόμενο, γιατί εννοεί την ανάγκη να τηρούνται οι εκλογικοί κύκλοι» υποστηρίζουν κάποιοι συνεργάτες του.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Δεν βιάζεται και δεν φοβάται το αίτημα των πρόωρων εκλογών που υπέβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου φάνηκε …η πρεμούρα του κ.Τσίπρα να στηθούν οι κάλπες αναβάλλοντας πάλι για αργότερα το συνέδριο του κόμματος του» προσέθεταν δηκτικά οι ίδιοι συνομιλητές.

Ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητο ότι θα συνιστούσε μια ευνοϊκή συγκυρία αν συνδυάζονταν οι εξής παράγοντες:

  • Αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος με τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό και η ολοκλήρωση ενός συνεπούς κύκλου φοροελαφρύνσεων
  • Σταθερή υποστήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών όλο τον χειμώνα απέναντι στις ανατιμήσεις της ενέργειας και τις αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά
  • Προαναγγελία του τέλους της δημοσιονομικής εποπτείας νωρίτερα δηλαδή τον Ιούνιο
  • Αν ευοδωθούν τα θετικά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, το προσεχές καλοκαίρι ίσως είναι το πρώτο «ελεύθερο» καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό ανοίγοντας τον δρόμο για αυξημένα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Συνυπολογίζοντας τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να πέσουν φέτος στην οικονομία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περίπου 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ που αναμένονται στα τέλη Μαρτίου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλα τα παραπάνω θα συνέθεταν έστω και στα τρία χρόνια διακυβέρνησης μια ολοκληρωμένη εικόνα διακυβέρνησης και πάντως σύμφωνη με τα στάνταρ που περιγράφει ο πρωθυπουργός, δηλαδή εκπληρωμένες τις πολιτικές στοχεύσεις στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις εν μέσω πολλαπλών κρίσεων.

«Έχει εμπιστοσύνη ο Πρωθυπουργός, στην ποιότητα της διακυβέρνησής μας, στη δουλειά μας, στις πράξεις με τις οποίες απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών και στις ανησυχίες του κόσμου», έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σχετικά Άρθρα