“Γρίφος” η χαλάρωση των μέτρων μετά τις 23 Ιανουαρίου-Τα σενάρια που εξετάζονται

 “Γρίφος” η χαλάρωση των μέτρων μετά τις 23 Ιανουαρίου-Τα σενάρια που εξετάζονται

Σημαντική είναι η ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα επαναξιολογήσουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα και θα αποφασίσουν ποια περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν και μετά τις 23 Ιανουαρίου και ποια θα παύσουν.

Όπως είπε το πρωί του Σαββάτου ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, «η τελευταία εβδομάδα δείχνει μια ύφεση, περίπου -18% στο ιικό φορτίο αλλά αυτό μπορεί να δείχνει ότι περιορίζεται η διάσωση». Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής στο 1,4 αλλά και πανελλαδική μείωση της θετικότητας στο 6%».

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική στο να πούμε ότι είμαστε σε ύφεση. Δεν είδαμε κάποια σημαντική επίδραση από άνοιγμα πανεπιστημίων και σχολείων» σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε ότι «έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και τα μέτρα να εφαρμόζονται συνέχεια».

Στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, αλλά δίχως την άρση της απαγόρευσης για όρθιους θαμώνες, καθώς επίσης και άρση για το πλαφόν των θεατών στα αθλητικά γήπεδα.

Ακόμη, εξετάζεται να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης και μετά τα μεσάνυχτα.
Προς χαλάρωση των μέτρων σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δηλώνοντας, από τη μια, ότι «η κατάσταση, με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, εξελίσσεται όπως περιμέναμε αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» και από την άλλη ότι πρόθεση είναι τα μέτρα να μην παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα