Ο Μπόρις Τζόνσον απολογείται στην βασίλισσα για το διπλό κορωνοπάρτι

 Ο Μπόρις Τζόνσον απολογείται στην βασίλισσα για το διπλό κορωνοπάρτι

Επίσημη απολογία προς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε η Ντάουνιγκ Στριτ, μετά τις νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι έγιναν δύο πάρτι στον «αριθμό 10» τη νύχτα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η μάζωξη στον κήπο της πρωθυπουργικής οικίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου του 2021 και όπως αποκάλυψε η Telegraph κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «είναι πολύ λυπηρό που αυτό έγινε σε περίοδο εθνικού πένθους».

Ο Τζόνσον δεν συμμετείχε στο νέο διπλό κορωνοπάρτι, ωστόσο αντιμετωπίζει καταιγισμό επικρίσεων για παραβίαση των κανονισμών για την Covid από το ίδιο του το γραφείο.
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον μετά την ακόμη σοβαρότερη αποκάλυψη περί πραγματοποίησης δύο ταυτόχρονων πάρτι σε διαφορετικά σημεία της πρωθυπουργικής κατοικίας την ημέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, με τη χώρα σε πένθος και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συγκινεί τον βρετανικό λαό με τη στάση της.

Οι νέες αποκαλύψεις την Παρασκευή, και μάλιστα από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, αφορούν σε δύο πάρτι με ποτά εν μέσω περιορισμών κατά του κορωνοϊού τον περασμένο Απρίλιο στον αριθμό 10 της Οδού Ντάουνινγκ, έστω και χωρίς την παρουσία του ίδιου του κ. Τζόνσον.

Στις 16 Απριλίου, όταν ομολογουμένως έλαβαν χώρα τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία υπήρχε απαγόρεσυη συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα έγινε εν μέσω εθνικού πένθους η κηδεία του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο δε κ. Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη, κατά τρόπον ώστε να φύγει οποιαδήποτε κηλίδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα