Νέα σύγχυση με το Παίδων Πεντέλης – Ο Πλεύρης ανακοίνωσε πως σταματούν οι εφημερίες για τρεις εβδομάδες (vid)

 Νέα σύγχυση με το Παίδων Πεντέλης – Ο Πλεύρης ανακοίνωσε πως σταματούν οι εφημερίες για τρεις εβδομάδες (vid)

Επιτείνεται η σύγχυση με τη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, θέμα το οποίο ξεκίνησε με την κυβερνητική ανακοίνωση ότι μετατρέπεται σε Μεγα – εμβολιαστικό Κέντρο. Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψη της χθες Δευτέρα στο εν λόγω παιδιατρικό νοσοκομείο διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Όμως αν και η κ. Μίνα Γκάγκα ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως και να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία, οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν ότι το Παίδων Πεντέλης, ήδη, από τη Δευτέρα έχει βγει εκτός εφημεριών.

Το σύστημα δεν δείχνει, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, ότι το νοσοκομείο εφημερεύει ενώ σε επικοινωνία που είχαν με το ΕΚΑΒ, διαπίστωσαν ότι τους έλεγαν μισόλογα.

Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το νοσοκομείο δεν θα κάνει εφημερίες για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν κλείνει το Παίδων Πεντέλης και πρόσθεσε ότι καθώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μεγα εμβολιαστικό θα ανοίξουν ραντεβού για τους γονείς που δυσκολεύονται να βρουν νωρίς ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη συνέλευση για να δρομολογήσουν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να μείνει ανοικτό για τους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατραπεί αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο έχει προκαλέσει την οργή των δημάρχων και των κατοίκων όλων των περιοχών που εξυπηρετεί.

Το Παίδων Πεντέλης μέχρι τώρα εφημέρευε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή επί 24ωρο και καθημερινά μέχρι το μεσημέρι, εξυπηρετώντας παιδιατρικά περιστατικά από τη βορειοανατολική Αττική, τη Λαυρεωτική ακόμα και την Εύβοια.

Σχετικά Άρθρα