Δίκη ψευτογιατρού: “Μας έλεγε ότι οι μεταστάσεις ήταν κυστούλες που θα έφευγαν”

 Δίκη ψευτογιατρού: “Μας έλεγε ότι οι μεταστάσεις ήταν κυστούλες που θα έφευγαν”

Με την κατάθεση ακόμη ενός μάρτυρα, που η οικογένειά του έπεσε θύμα του ψευτογιατρού Dr Kontos, συνεχίστηκε η δίκη του κατηγορούμενου για 12 ανθρωποκτονίες και 14 ανθρωποκτονίες ασθενών και των 16 συγκατηγορουμένων του ως συνεργών.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα την ώρα που ο μάρτυρας κατέθετε ότι τον γνώρισε τον Ιούλιο του 2017, όταν η κόρη του ήταν 12 ετών. Το παιδί είχε διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο από το 2011, είχε κάνει κάποιες χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Παίδων και το 2017 οι ογκολόγοι συνέστησαν νέο κύκλο χημειοθεραπειών.

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Οι ιδιωτικές κλινικές θα νοσηλεύουν μόνο ελαφριά περιστατικά covid (εικόνα)

«Όμως βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός εδώ», είπε ο μάρτυρας δείχνοντας τον κατηγορούμενο και εξήγησε ότι ο ψευτογιατρός ανέλαβε τη θεραπεία της κόρης του και στη συνέχεια της γυναίκας του, η οποία επίσης διαγνώστηκε με καρκίνο στην πορεία.

«Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός ογκολόγος και μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση αρχικά για το παιδί μας και μετά για τη γυναίκα μου», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο συνολικά 53.620 ευρώ.

Μέχρι που ο μάρτυρας είδε στις ειδήσεις ότι δεν είναι γιατρός και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η υγεία της κόρης του και της γυναίκας του θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση: «Η γυναίκα μου θα είχε αποθεραπευτεί αν δεν τον είχαμε γνωρίσει. Αν συνεχίζαμε τη θεραπεία μαζί του, θα είχε πεθάνει».

Κατέθεσε, επίσης, ότι τον πρώτο ραντεβού με τον γιατρό έγινε στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Πήλιο, «όπου τον περίμενε λαός και όλοι έλεγαν ότι είναι σπουδαίος γιατρός» και ότι τον συνάντησε σε δύο κλινικές της Αθήνας, όπου όλοι τον αποκαλούσαν «γιατρό».

«Μας έλεγε να μην ακούμε τους ογκολόγους και ότι οι μεταστάσεις της γυναίκας μου ήταν κυστούλες, που θα έφευγαν με τη θεραπεία του», είπε και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια με αποστάγματα που τους είχε δώσει ο κατηγορούμενος.

Σχετικά Άρθρα